FødevareWatch

Mælkepulver-selskab henter millioner til kinesisk satsning

En kinesisk investor vil skyde trekvart milliard i Mille Food, der producerer mælkepulver og vil udfordre Arla på det kinesiske marked, skriver Berlingske Business.

Foto: Colourbox

750 mio. kr. er en stor kinesisk investor klar til at skyde ind i Mille Food i Hundested. Det fortæller Steve Wang, topchef og storaktionær i firmaet til Berlingske Business. Inden for kort tid forventer han at underskrive aftalen med det store kinesiske selskab, hvis navn han ikke ønsker at offentliggøre.

Pengene er vigtige i Mille Foods satsning på mælkepulvermarkedet i Kina, hvor Steve Wang vil udfordre bl.a. Arla. Med kapitalen vil han bygge en eller to fabrikker til produktion af pulveret.

"Mille er i dag et lille firma, men inden for de næste fem år er målet at komme på top to-listen over verdens producenter af mælkepulver. Vi vil naturligvis også blive større end Arla på det marked," siger han til avisen.

1,2 mia. kr. af Arlas omsætning på i alt 71,5 mia. kr. kom i 2016 fra Kina. Til sammenligning havde Mille i 2017 en omsætning på omkring 250 mio. kr. Målet er at nå en omsætning på tre til fire mia. kr. i 2023.

I november sidste år fortalte Steve Wang til Frederiksborgs Amtsavis, at han havde landet en underskrift på en investering på op mod 500 mio. kr. fra ukendte kinesiske investorer.

Kinesiske investorer lægger halv mia i dansk mælkepulverproducent 

Arlas Kina-eksport på foodservice når milepæl i år 

 

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier