FødevareWatch

Mælkepulver-selskab henter millioner til kinesisk satsning

En kinesisk investor vil skyde trekvart milliard i Mille Food, der producerer mælkepulver og vil udfordre Arla på det kinesiske marked, skriver Berlingske Business.

750 mio. kr. er en stor kinesisk investor klar til at skyde ind i Mille Food i Hundested. Det fortæller Steve Wang, topchef og storaktionær i firmaet til Berlingske Business. Inden for kort tid forventer han at underskrive aftalen med det store kinesiske selskab, hvis navn han ikke ønsker at offentliggøre.

Pengene er vigtige i Mille Foods satsning på mælkepulvermarkedet i Kina, hvor Steve Wang vil udfordre bl.a. Arla. Med kapitalen vil han bygge en eller to fabrikker til produktion af pulveret.

"Mille er i dag et lille firma, men inden for de næste fem år er målet at komme på top to-listen over verdens producenter af mælkepulver. Vi vil naturligvis også blive større end Arla på det marked," siger han til avisen.

1,2 mia. kr. af Arlas omsætning på i alt 71,5 mia. kr. kom i 2016 fra Kina. Til sammenligning havde Mille i 2017 en omsætning på omkring 250 mio. kr. Målet er at nå en omsætning på tre til fire mia. kr. i 2023.

I november sidste år fortalte Steve Wang til Frederiksborgs Amtsavis, at han havde landet en underskrift på en investering på op mod 500 mio. kr. fra ukendte kinesiske investorer.

Kinesiske investorer lægger halv mia i dansk mælkepulverproducent

Arlas Kina-eksport på foodservice når milepæl i år

 

Forsiden lige nu

Rokkedahl-chef skifter kyllinger ud med laks

Den tidligere 3-Stjernet-chef Anders Laursen, som siden 2016 har været til at etablere kyllingebrandet Rokkedahl i dansk detail, skifter nu til laksebranchen og et job som kommerciel direktør i en dansk milliardkoncern.

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier