FødevareWatch

Mælkepulver-selskab henter millioner til kinesisk satsning

En kinesisk investor vil skyde trekvart milliard i Mille Food, der producerer mælkepulver og vil udfordre Arla på det kinesiske marked, skriver Berlingske Business.

Foto: Colourbox

750 mio. kr. er en stor kinesisk investor klar til at skyde ind i Mille Food i Hundested. Det fortæller Steve Wang, topchef og storaktionær i firmaet til Berlingske Business. Inden for kort tid forventer han at underskrive aftalen med det store kinesiske selskab, hvis navn han ikke ønsker at offentliggøre.

Pengene er vigtige i Mille Foods satsning på mælkepulvermarkedet i Kina, hvor Steve Wang vil udfordre bl.a. Arla. Med kapitalen vil han bygge en eller to fabrikker til produktion af pulveret.

"Mille er i dag et lille firma, men inden for de næste fem år er målet at komme på top to-listen over verdens producenter af mælkepulver. Vi vil naturligvis også blive større end Arla på det marked," siger han til avisen.

1,2 mia. kr. af Arlas omsætning på i alt 71,5 mia. kr. kom i 2016 fra Kina. Til sammenligning havde Mille i 2017 en omsætning på omkring 250 mio. kr. Målet er at nå en omsætning på tre til fire mia. kr. i 2023.

I november sidste år fortalte Steve Wang til Frederiksborgs Amtsavis, at han havde landet en underskrift på en investering på op mod 500 mio. kr. fra ukendte kinesiske investorer.

Kinesiske investorer lægger halv mia i dansk mælkepulverproducent

Arlas Kina-eksport på foodservice når milepæl i år

 

Forsiden lige nu

Coop afslutter milliardsalg

Dagligvarekoncernen afslutter stort ejendomssalg, der har været i gang siden marts. Pengene skal bla. bruges på butiksnettet.

Baron holder live i lukningstruet slotsbryggeri

For tredje år i træk er der usikkerhed om, hvorvidt Slotsbryggeriet Gavnø fra Sydsjælland kan fortsætte sin drift. Tidligere holdt moderselskabet hånden over det underskudsgivende bryggeri, men fremover skal baronen selv spæde til.

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Stor britisk pubkæde dropper drikkevarer fra EU

Når Storbritannien træder ud af EU, bliver det for dyrt at sælge drikkevarer, som bliver produceret i EU. Derfor går den britiske pubkæde JD Wetherspoon i gang med at udfase de europæiske drikkevarer. (opdateret 12.15)

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier