Kinesiske investorer lægger halv mia i dansk mælkepulverproducent

Mille Foods fra Hundested har fra endnu ukendte kinesiske investorer fået tilsagn om en investering på i alt 500 mio. kr.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Som det er tilfældet hos Arla, har man også hos den lille Hundested-virksomhed Mille Foods fået en god forretning på benene, når det kommer til produktionen af modermælkserstatning.

Fra start har der i det kun 15 måneder gamle Mille Foods været skarpt fokus på det kinesiske marked, og mandag landede selskabets direktør Steve Wang ifølge Frederiksborg Amts Avis underskrift på en investering, der samlet løber op i 500 mio. kr. Det er endnu ukendt, hvem de kinesiske investorer er.

Kapitalindskuddet kommer efter at Steve Wang i maj landede et indskud på 50 mio. kr. fra en ligeledes ukendt kinesisk investor, og siden har Vækstfonden også lagt 30 mio. kr. i Hundested-produktionen.

Til Frederiksborg Amts Avis fortæller Steve Wang, at de 500 mio. kr. kan gå til enten udbygning af Mille Foods' fabrik eller til at få komme mere ud på de globale markeder for modermælkserstatning.

"Det kommer an på flere ting, blandt andet en aftale vi har med Arla. Hvis vi beslutter os for at bygge vores eget tørretårn, vil pengene gå hertil. Hvis det ikke bliver nødvendigt, så vil vi bruge pengene til at udvide vores markedsandele i Kina, Asien og Europa," siger han til avisen.

Danske fødevarevirksomheder vil have bid af indisk vækst

Egen fabrik baner vejen for ny Kina-eksport i Mille Foods

Kohberg kom ud af 2016 med stort underskud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også