FødevareWatch

Chr Hansen-optakt: Indtjeningsevnen ses under pres

Fredag morgen præsenterer ingredienskoncernen Chr. Hansen sine tal for regnskabsårets første kvartal. Analytikerne forventer et lille fald i indtjeningsevnen.

Der er lagt op til, at ingredienskoncernen Chr. Hansen får en afdæmpet start på regnskabsåret 2017/18. Der kan være udsigt til et lille fald i indtjeningsevnen, vurderer analytikerne forud for regnskabet for første kvartal.

"Vi forventer, at Chr. Hansen vil starte året svagt primært som følge af højere omkostninger på grund af kapacitetsudvidelsen og potentiel lagerreduktion i "Human Health" i kølvandet på et stærkt fjerde kvartal, hvor kundernes lagre var større end normalt. Ligeledes ventes en revurdering af karminlagrene som følge af lavere priser," har analytiker Frank Hørning Andersen fra Jyske Bank skrevet i en optakt.

Health-divisionens omsætning ventes at være på 50,4 mio. euro ifølge Ritzau Estimates i første kvartal 2017/18 mod 46,3 mio. euro i første kvartal året før.

Hos Sydbank mener analytiker Morten Imsgard også, at indfasningen af ny produktionskapacitet i "Culture and Enzymes", som er den største division i Chr. Hansen, kan tynge overskudsgraden i koncernen. Her ventes omsætningen at ende på 153 mio. euro mod 144,3 mio. euro i første kvartal 2016/17.

"Markedsdata for yoghurtproduktionen i USA i første kvartal 2017/18 indikerer fortsat et relativt svagt marked, men meldingerne fra Danone tyder på, at yoghurtmarkedet langsomt er i bedring i USA, påpeger han i en kommentar og tilføjer:

"I Europa melder Danone og Parmalat fortsat om relativt svage yoghurt-markeder i specielt Sydeuropa. Yoghurt-producenterne arbejder dog i øjeblikket meget målrettet med produktdifferentiering og øget salg af premiumprodukter for at vende den negative salgsudvikling. Det er efter vores vurdering positivt for Chr. Hansens vækstmuligheder," skriver Morten Imsgaard i et notat op til regnskabet.

Der er ikke kun dårligt nyt, idet den negative effekt på marginerne fra Chr. Hansens øgede kapacitet ventes at vende i andet halvår og dermed gå i nul for hele 2017/18.

"Chr. Hansen er fortsat et kvalitetsselskab, men da dette er afspejlet i den nuværende værdiansættelse, fastholder vi vores anbefaling "sælg"," lyder det fra Frank Hørning Andersen.

Samlet venter analytikerne adspurgt af Ritzau Estimates, at omsætningen i hele koncernen ender på 256,7 mio. euro mod 241,7 mio. euro i første kvartal 2016/17.

Nettoresultatet ventes at lande på 49,7 mio. euro, hvilket er 2,7 mio. euro mere end i kvartalet året før.

Tabel over analytikernes forventninger til Chr. Hansens regnskab for første kvartal 2017/18:

Analytiker: Ny Chr Hansen-topchef sorterer næppe farverne fra

Chr. Hansen-formand: "Vi har fulgt Mauricio længe"

Chr. Hansen har fundet ny topchef

Forsiden lige nu

Coop afslutter milliardsalg

Dagligvarekoncernen afslutter stort ejendomssalg, der har været i gang siden marts. Pengene skal bla. bruges på butiksnettet.

Baron holder live i lukningstruet slotsbryggeri

For tredje år i træk er der usikkerhed om, hvorvidt Slotsbryggeriet Gavnø fra Sydsjælland kan fortsætte sin drift. Tidligere holdt moderselskabet hånden over det underskudsgivende bryggeri, men fremover skal baronen selv spæde til.

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Stor britisk pubkæde dropper drikkevarer fra EU

Når Storbritannien træder ud af EU, bliver det for dyrt at sælge drikkevarer, som bliver produceret i EU. Derfor går den britiske pubkæde JD Wetherspoon i gang med at udfase de europæiske drikkevarer. (opdateret 12.15)

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier