Svenske pizzeriaer serverede mad med forkert kød

Svenske kunder på pizzarier i Västra Götaland og Halland har ifølge en stor undersøgelse ikke fået den oksekød på pizzaerne, som de havde bestilt. I stedet har fyldet i vid udstrækning indeholdt både svin- og gedekød.
Foto: Ritzau Scanpix/Emil Ryge Christoffersen
Foto: Ritzau Scanpix/Emil Ryge Christoffersen

For år tilbage handlede det om indholdet af hestekød i en række lasagneprodukter fra blandt Findus i en stor europæisk kødskandale, og nu har en anden italiensk spise så fået et hak i tuden.

Ifølge Ekstra Bladet har den svenske Länsstyrelsen netop udsendt en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at kunder på pizzarier i Västra Götaland og Halland i 2017 ikke altid har fået det oksekødsfyld, som de ifølge menukortet havde havde krav på.

Ifølge meddelelsen indeholdt en tredjedel af den undersøgte kødfars i 2017 andet end oksekød, og i flere tilfælde var der tale om indhold af grisekød og gedekød.

"Vi har mistanke om, at årsagen er, at der ikke har tilstrækkelige rutiner omkring rengøringen i kødkværnerne. Derfor fortsætter inspektionsarbejdet i 2018, hvor vi fortsat vil øge kontrollen," siger Emma Andersson fra Länsstyrelsen i Västra Gotland, ifølge avisen.

Smileyordning: De fleste brodne kar har adresse i København

200 fluer i kebabkøkkenet – og 17 grader varm laks i sushibarens køledisk

Madfusk i stor stil skal stoppes med lukninger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også