FødevareWatch

Svenske pizzeriaer serverede mad med forkert kød

Svenske kunder på pizzarier i Västra Götaland og Halland har ifølge en stor undersøgelse ikke fået den oksekød på pizzaerne, som de havde bestilt. I stedet har fyldet i vid udstrækning indeholdt både svin- og gedekød.

/ritzau/Emil Ryge Christoffersen
Foto: Ritzau Scanpix/Emil Ryge Christoffersen

For år tilbage handlede det om indholdet af hestekød i en række lasagneprodukter fra blandt Findus i en stor europæisk kødskandale, og nu har en anden italiensk spise så fået et hak i tuden.

Ifølge Ekstra Bladet har den svenske Länsstyrelsen netop udsendt en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at kunder på pizzarier i Västra Götaland og Halland i 2017 ikke altid har fået det oksekødsfyld, som de ifølge menukortet havde havde krav på.

Ifølge meddelelsen indeholdt en tredjedel af den undersøgte kødfars i 2017 andet end oksekød, og i flere tilfælde var der tale om indhold af grisekød og gedekød.

"Vi har mistanke om, at årsagen er, at der ikke har tilstrækkelige rutiner omkring rengøringen i kødkværnerne. Derfor fortsætter inspektionsarbejdet i 2018, hvor vi fortsat vil øge kontrollen," siger Emma Andersson fra Länsstyrelsen i Västra Gotland, ifølge avisen.

Smileyordning: De fleste brodne kar har adresse i København

200 fluer i kebabkøkkenet – og 17 grader varm laks i sushibarens køledisk

Madfusk i stor stil skal stoppes med lukninger

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier