FødevareWatch

Arla smider britisk bestyrelsesmedlem ud

Mejerikoncernen har afskediget et fremtrædende bestyrelsemedlem, som er blevet involveret i en skattesag i Storbritannien.

Mejerigiganten Arla smider formanden for sine engelske ejere, Jonathan Oven, der også er medlem af Arlas bestyrelse, ud.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Tidligere på dagen kunne Finans berette, at Jonathan Ovens er blevet involveret i en skattesag i selskabet Emerald Debtco Ltd., hvor han også er formand. Det er angiveligt den sag, der nu har fået bestyrelsen i UKAF (det britiske andelsselskab, som er medlem af Arla Foods) til at afskedige ham.

På vegne af Arla Foods amba's bestyrelse udtaler formand Åke Hantoft:

"Som konsekvens af UKAF's bestyrelses beslutning om at opsige Jonathan Ovens medlemskab – en beslutning som Arla Foods ambas bestyrelse er enig i – er han ikke længere berettiget til at være medlem af Arlas Foods amba's bestyrelse. Det efterlader en ledig plads i Arla Foods amba's bestyrelse til en repræsentant fra UK."

Johnnie Russell, formand for UKAF’s bestyrelse, har i dag udsendt følgende udtalelse vedrørende bestyrelsens beslutning:

"Bestyrelsen i UKAF (det britiske andelsselskab, som er medlem af Arla Foods) har i dag valgt at opsige medlemsskabet for andelshaver Jonathan Ovens’ bedrift. Det har været nødvendigt at tage dette beklagelige skridt som en sidste foranstaltning i en længerevarende proces for at løse problemer omkring selskabsledelsen i Emerald Debtco Limited. Beslutningen træder i kraft med øjeblikkelig virkning."

Arla-bestyrelsesmedlem involveret i skattesag

Arla samler sine britiske afdelinger

Arla skyder 2,6 mia. kr. i tabsgivende britisk datterselskab

Arla forklarer 2,6 milliarder: Underskud, pensioner og Brexit

Forsiden lige nu

Rokkedahl-chef skifter kyllinger ud med laks

Den tidligere 3-Stjernet-chef Anders Laursen, som siden 2016 har været til at etablere kyllingebrandet Rokkedahl i dansk detail, skifter nu til laksebranchen og et job som kommerciel direktør i en dansk milliardkoncern.

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier