FødevareWatch

Arla smider britisk bestyrelsesmedlem ud

Mejerikoncernen har afskediget et fremtrædende bestyrelsemedlem, som er blevet involveret i en skattesag i Storbritannien.

Foto: Arla/ PR

Mejerigiganten Arla smider formanden for sine engelske ejere, Jonathan Oven, der også er medlem af Arlas bestyrelse, ud.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Tidligere på dagen kunne Finans berette, at Jonathan Ovens er blevet involveret i en skattesag i selskabet Emerald Debtco Ltd., hvor han også er formand. Det er angiveligt den sag, der nu har fået bestyrelsen i UKAF (det britiske andelsselskab, som er medlem af Arla Foods) til at afskedige ham.

På vegne af Arla Foods amba's bestyrelse udtaler formand Åke Hantoft:  

"Som konsekvens af UKAF's bestyrelses beslutning om at opsige Jonathan Ovens medlemskab – en beslutning som Arla Foods ambas bestyrelse er enig i – er han ikke længere berettiget til at være medlem af Arlas Foods amba's bestyrelse. Det efterlader en ledig plads i Arla Foods amba's bestyrelse til en repræsentant fra UK."

Johnnie Russell, formand for UKAF’s bestyrelse, har i dag udsendt følgende udtalelse vedrørende bestyrelsens beslutning: 

"Bestyrelsen i UKAF (det britiske andelsselskab, som er medlem af Arla Foods) har i dag valgt at opsige medlemsskabet for andelshaver Jonathan Ovens’ bedrift. Det har været nødvendigt at tage dette beklagelige skridt som en sidste foranstaltning i en længerevarende proces for at løse problemer omkring selskabsledelsen i Emerald Debtco Limited. Beslutningen træder i kraft med øjeblikkelig virkning."

Arla-bestyrelsesmedlem involveret i skattesag

Arla samler sine britiske afdelinger

Arla skyder 2,6 mia. kr. i tabsgivende britisk datterselskab

Arla forklarer 2,6 milliarder: Underskud, pensioner og Brexit

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier