FødevareWatch

Arla samler sine britiske afdelinger

De britiske mælkeproducenter kalder sammenlægningen en vigtig strategisk beslutning for fremtiden.

Foto: Arla

Efter en fusion af to selskaber er 2.700 britiske mejerilandmænd blevet samlet i én afdeling, der kalder sig UKAF, The UK Arla Farmers Cooperative Ltd.

Det sker efter en sammenlægning af Arla Milk Link (AML) og Arla Milk Cooperative (Amco), oplyser Arla i en pressemeddelelse.

Sammenlægningen af de to afdelinger blev afsluttet på årets første dag efter godkendelse fra Arlas repræsentantskab, de britiske Arla-farmere og de relevante myndigheder.

Den nye afdeling vil blive bestyret af Jonathan Ovens og Johnnie Russell, der hidtil har stået i spidsen for henholdsvis AML og Amco.

Sammenlægningen vil forbedre vilkårene og styrke de britiske mejerilandmænd mod fremtidige udfordringer, mener Jonathan Ovens, der indtil nu har været formand for Amco.

"At samle Amco og AML er et vigtigt og strategisk skridt for britiske mælkeproducenter, der leverer deres mælk til Arla Foods. Vilkårene i medlemmernes eksisterende kontrakter mælk vil ikke ændre sig som følge af fusionen," siger han i pressemeddelelsen.

Efter sammenlægningen er 25 pct. af de britiske mejerilandmænd medlemmer af UKAF.

Danmarks største mælkeproducent ramt af konflikt

Arla har fundet et hul i den russiske mur

Svenskere anmelder Arla for vildledende markedsføring

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier