FødevareWatch

Nordic Sugar må droppe produktion af økologisk sukker

Stik imod forventningerne kommer der ikke ikke et gram økologisk sukker ud af en 260 hektar stor økologiske roeproduktion, som danner grundlaget for Nordic Sugars økologiske produktionssats.

For første gang havde Nordic Sugar forud for årets roekampagne lavet aftaler med roedyrkere om levering af økologiske roer. De i alt 260 dyrkede hektar skulle udmønte sig i produktion af mange hundrede ton økosukker på sukkerfabrikken i Nykøbing Falster, men sådan blev det ikke.

Det skriver Landbrugsavisen.

"For at undgå, at de økologiske sukkerroer blev blandet med konventionelle sukkerroer, valgte vi, at starte fabrikken i Nykøbing op med forarbejdning af de økologiske roer. Uheldigvis blev fabrikken ramt af et nedbrud lige efter, at vi var begyndt at forarbejde roerne. Derfor måtte vi opgive at lave sukker fra de økologiske sukkerroer i år," siger Bo J. M. Secher, chefkonsulent hos Nordic Sugar, Agricenter Danmark til avisen.

Også ude hos avlerne har den nye roeproduktion været udfordrende i især foråret, men det er stadig planen, at Nordic Sugar vil have en økologisk sukkerproduktion i fremtiden.

Det første danske økosukker har kurs mod butikkerne

Nordic Sugar-ejer sætter navn på ny topchef

Høje sukkerpriser løftede Nordic Sugar tilbage over 3 mia

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier