FødevareWatch

Ny strategi skal fremtidssikre fødevarebranchen

Skal den danske fødevareklynge bevare sin konkurrenceevne og styrkeposition på det globale marked, kræver det ifølge branchen selv, at der kommer et øget fokus på forskning og innovation.

Foto: Colourbox

Det går godt i den danske fødevareklynge. Danske grise, mejeriprodukter, enzymer, fødevareteknologier og deslige udgør en fjerdedel af den samlede danske eksport, og fødevareklyngen har udsigt til at opnå eksportrekord i 2017. Men skal det fortsat være sådan, kræver det et øget fokus på forskning og innovation i branchen. Sådan lyder budskabet fra Landbrug & Fødevarer, DI Fødevarer og 10 af de største virksomheder i fødevareklyngen, som i september præsenterede en ny forskningsstrategi.

"Dét, vi skal leve af i fremtiden, er viden. Og her ser vi nogle mørke skyer i horisonten, hvor nogle af de forsknings- og uddannelsesmiljøer, vi ser som bærende for fremtidens udvikling, er i fare for at flytte ud af landet. Derfor ønsker vi en mere strategisk fordeling af forskningsmidlerne, hvor man tænker bredt på hele fødevareklyngen og prioriterer mere langsigtet forskning, der kommer flere til gavn end forskning målrettet enkeltprodukter," siger Morten Andersen Linnet, der er forskningschef i brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier