FødevareWatch

Carlsberg-konkurrent er klar til indrømmelser for britisk opkøb

Konkurrencemyndighederne i Storbritannien har øjnene skarpt rettet mod Heinekens overtagelse af den britiske pubkæde Punch Taverns, og bryggerikoncernen er nu klar til at komme med indrømmelser.

Foto: Sang Tan/AP/POLFOTO/arkiv

Den hollandske bryggerigigant Heineken, som blandt andet konkurrerer med Carlsberg, er parat til at komme med indrømmelser over for myndighederne i Storbritannien for at få lov til at overtage den britiske pubkæde Punch Taverns.

Det skriver Bloomberg News, efter at de britiske konkurrencemyndigheder, Competition and Markets Authority (CMA), tidligere har advaret Heineken om, at selskabets overtagelse kunne blive forhindret på grund af mindsket konkurrence og derigennem højere priser og ringere service.

I en meddelelse skal CMA tirsdag blandt andet have udpeget 33 lokalområder, hvor Heineken og Punch Taverns ikke vil møde tilstrækkelig konkurrence efter en sammenlægning.

Nu har Heineken indtil 20. juni til at reagere på disse bekymringer hos myndighederne og fremlægge løsningsforslag. Ellers vil det hollandske bryggeri kunne forvente en større undersøgelse af sammenlægningen.

"Vi er overbeviste om, at vi kan tilbyde CMA nogle passende løsninger, som vil tilfredsstille bekymringerne," siger David Forde, der er direktør i Heinekens britiske aktiviteter, i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Heineken, som i forvejen har knap 1100 pubber i Storbritannien, står til at overtage 1900 pubber fra Punch Taverns, der i øvrigt er Carlsberg-kunde.

I december sidste år meddelte Carlsberg, at det regnede med at fortsætte samarbejdet med Punch Taverns på trods af sammenlægningen med konkurrenten Heineken.

Frem til 2010 havde Carlsberg eneretten på at levere øl til Punch Taverns, men siden har det fortsat leverancerne til kæden sideløbende med andre bryggerier.

I den seneste årsrapport fra Carlsberg fremgår det, at det danske bryggeri i 2016 havde en markedsandel på 12 pct. af det britiske marked.

Britisk detailkæde føjer 100 specialøl til sortimentet

Heineken fuldender ejerskab af populært specialøl-selskab

Heineken med i opløbet om britisk pubkæde

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier