Analyse: Ekstremt vejr og katastrofer koster vinindustrien 67 mia om året

Der er mange penge på spil, når det kommer til vejrets og naturens indflydelse på indtægterne i den globale vinindustri. En ny analyse konkluderer, at producenterne i 131 lande hvert år mister 10 mia. dollars til ekstremt vejr og naturkatastrofer.
Foto: Adrian Joachim.
Foto: Adrian Joachim.

Samlet er tallene i den nye analyse, som en gruppe forskere fra Karlsruhe Universitet har samlet sammen, meget store.

Ifølge Beverage Daily har forskerne lavet en række bemærkelsesværdige konklusioner på baggrund af data fra 110.000 vingårde i 131 lande, som årligt producerer 26 milliarder liter vin.

Blandt andet hedder det, at de mange vingårde hvert år mister, hvad der svarer til 67 mia. kr. i indtjening på grund af ekstreme vejrlig og naturkatastrofer. Den globale vinindustri omsætter årligt for svimlende 304 mia. dollars, svarende til 2,063 billioner kr. med dagens dollarkurs.

Tema: Vin i Danmark

Italien er ifølge undersøgelsen det største vinproducerende land i verden, målt på volumen, og her trues de årlige 4,9 milliarder liter vinproduktion af såvel hagl som frost og jordskælv.

Mens haglene går igen som den naturlige synder, der trækker mest værdi ud af produktionen, er man i Spanien, som sidste år producerede 3,8 milliarder liter vin, også udsat for tørkeproblemer. Og i Australien er såkaldte bushfires også at finde på listen over naturlige forhold, som sætter begrænsninger for industrien.

Som konsekvens af det stadig mere ekstreme vejr, som findes på kloden, flytter vinproduktionen sig geografisk. Ifølge studier vil det vinde frem med produktioner, der ligger længere fra ækvator.

"De engelske, canadiske og nordkinesiske vinregioner vil med al sandsynlighed øge deres produktioner markant, og fortsætte med at øge deres markedsandel og produktkvalitet," udtaler James Daniell, der leder forskningsprojektet på Karlsruhe Universitet.

2016 bød på en regn af priser til danske destillerier

Investeringsfirma vil bygge nyt vinlager med plads til 500.000 flasker

Erik Sørensen Vin skal gå fra "good" til "great"

Unilever-chef hentet hjem til dansk vinfirma

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også