FødevareWatch

Heineken køber brasiliansk selskab for 5 mia kr

Det hollandske storbryggeri Heineken har købt et brasiliansk selskab, som Carlsberg tidligere har være rygtet interesseret i.

Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau/arkiv

Det japanske bryggeri Kirin har indgået en aftale om at sælge dets brasilianske datterselskab Brasil Kirin til hollandske Heineken for 700 mio. dollars, hvilket i den aktuelle dagskurs svarer til ca. 4,9 mia. kr.

Det skriver Financial Times.

Ifølge Kirin er det "forskellige risici" i forbindelse med den brasilianske økonomi sammenholdt med den "stagnerede og konkurrenceprægede situation" i markedet, der gør det svært for selskabet at gøre Brasil Kirin til en profitabel forretning.

Med opkøbet bliver Heineken det næststørste bryggeriselskab i Brasilien, og selskabet er ikke overraskende mere positiv over for situationen i Sydamerikas største land.

"Mens det makroøkonomiske miljø har været en udfordring i de seneste par år, er de mere langsigtede grundlæggende elementer i det brasilianske ølmarked meget attraktivt. Det bliver støttet af en voksende befolkning og en positiv udsigt for landets BNP," skriver selskabet om opkøbet.

I sommeren 2016 blev Carlsberg ifølge rygter i brasilianske den landsdækkende avis O Estado de S. Paolo, kendt som Estadão, meldt interesseret i at købe netop Brazil Kirin.

Carlsberg rygtes interesseret i brasiliansk bryggeri

Heineken vil også have fingre i vietnamesisk bryggeri

Carlsberg-CEO bekræfter: Frie milliarder i spil til opkøb af Vietnam-bryggeri

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier