En sjælden patenteret gær gav Mikkeller nøglen til alkoholfrisucces

Det er uhyre vanskeligt at lave en alkoholfri eller alkohollet øl med masser af smag. Alligevel har specialbryghuset Mikkeller kunnet præsentere den ene af slagsen efter den anden siden 2012. Hemmeligheden bag succesen er et samarbejde med en ukendt stor ingrediensvirksomhed.
Ejer og grundlægger af bryghuset Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø. | Foto: Jeppe Carlsen
Ejer og grundlægger af bryghuset Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø. | Foto: Jeppe Carlsen

Der er to måder at lave alkoholfri eller alkohollet øl på. Den ene er at fjerne alkoholen efter, øllen er brygget. Den anden er at finde en gærstamme, der stort set ikke producerer alkohol. Først nævnte er dyrt og vanskeligt. Sidstnævnte er billigt og lige til – hvis altså man er i besiddelse af en sådan gærstamme.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også