FødevareWatch

Ny tappelinje skal give stort afkast hos Orana

Fynske Orana, der eksporterer juicekoncentrater til markeder i det meste af verden, har taget en ny tappelinje i brug. Det skal accelerere selskabets position på det nordeuorpæiske marked, mens bundlinjen skal forbedres markant.

Foto: Carsten Andreasen/Polfoto/Arkiv

Orana har ved sit hovedkvarter i Rynkeby på Fyn taget hul på en stor investering i en ny tappelinje, som skal tage imod ordrer fra diverse juiceproducenter.

Det skriver Ritzau Finans.

Fynske Orana, som producerer frugtkoncentrater til mejeri-, juice- og brødproducenter har særligt nydt godt af stigende afsætning til kunder uden for Europa. Den nye investering skal hjælpe virksomheden med at at hente større gevinster fra sine nære markeder.

"Den håber vi at kunne tage i brug i løbet af foråret. Med investeringen skulle vi gerne få et ordentligt hop i antallet af ordrer på primært det nordeuropæiske marked. Det er ellers et marked, hvor vi aldrig rigtig har haft store salgsstigninger, da det har været ret stabilt. Men vi venter meget kraftige stigninger i Nordeuropa i det kommende år" siger Niels Østerberg, adm. direktør og ejer af Orana, til Ritzau Finans.

Han fortæller desuden, at selskabet forventer en kraftig forbedring af både top- og bundlinje i 2016/17.

I det seneste regnskabsår, der løb frem til udgangen af september, løftede den fynske virksomhed sin omsætning med 1 pct. til 288,3 mio. kr. Til gengæld faldt nettooverskuddet fra det forgangne års rekord på 9 mio. kr. til 7 mio. kr., hvilket svarer til et dyk på 22 pct. Overskuddet er dog stadig det næstbedste resultat i selskabets historie.

Dristig fynbo presser endnu en milliongevinst ud af sit livsværk

Orana går efter tocifret vækst i hotel- og cafebranchen

Orana løfter top og bund

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier