FødevareWatch

Ny tappelinje skal give stort afkast hos Orana

Fynske Orana, der eksporterer juicekoncentrater til markeder i det meste af verden, har taget en ny tappelinje i brug. Det skal accelerere selskabets position på det nordeuorpæiske marked, mens bundlinjen skal forbedres markant.

Foto: Carsten Andreasen/Polfoto/Arkiv

Orana har ved sit hovedkvarter i Rynkeby på Fyn taget hul på en stor investering i en ny tappelinje, som skal tage imod ordrer fra diverse juiceproducenter.

Det skriver Ritzau Finans.

Fynske Orana, som producerer frugtkoncentrater til mejeri-, juice- og brødproducenter har særligt nydt godt af stigende afsætning til kunder uden for Europa. Den nye investering skal hjælpe virksomheden med at at hente større gevinster fra sine nære markeder.

"Den håber vi at kunne tage i brug i løbet af foråret. Med investeringen skulle vi gerne få et ordentligt hop i antallet af ordrer på primært det nordeuropæiske marked. Det er ellers et marked, hvor vi aldrig rigtig har haft store salgsstigninger, da det har været ret stabilt. Men vi venter meget kraftige stigninger i Nordeuropa i det kommende år" siger Niels Østerberg, adm. direktør og ejer af Orana, til Ritzau Finans.

Han fortæller desuden, at selskabet forventer en kraftig forbedring af både top- og bundlinje i 2016/17.

I det seneste regnskabsår, der løb frem til udgangen af september, løftede den fynske virksomhed sin omsætning med 1 pct. til 288,3 mio. kr. Til gengæld faldt nettooverskuddet fra det forgangne års rekord på 9 mio. kr. til 7 mio. kr., hvilket svarer til et dyk på 22 pct. Overskuddet er dog stadig det næstbedste resultat i selskabets historie.

Dristig fynbo presser endnu en milliongevinst ud af sit livsværk

Orana går efter tocifret vækst i hotel- og cafebranchen

Orana løfter top og bund

Forsiden lige nu

Konkurrent slår Arla på omsætningsvækst

Hollandske Frieslandcampina har oplevet fremgang på fjerne markeder og skruede markant op for omsætningen i 2017. Bundlinjen går dog tilbage, og topchefen peger på flere årsager til udviklingen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier