Humle dyrkes normalt i lande som New Zealand, USA og Rusland. Nu får højere råvarepriser imidlertid Carlsberg til at sætte fut i udviklingen af dansk humle.
Det skriver Landbrugsavisen.
Direktør for bryggeri, forskning og teknologi i Carlsberg, Jens Eiken, fortæller til avisen, at Danmark har de nødvendige forudsætninger for produktion af den stadig mere værdifulde urt.
"Vi mangler bare en decideret dansk humle," siger han til Landbrugsavisen og fortsætter:
"Vi har erfaring fra humledyrkning fra 1950’erne via vores professor på Carlsberg, Øjvind Winge. En af disse danske humleplanter blev lanceret som Hallertauer Jacobsen i 2008 og findes stadig, dog i meget lille produktion."
Og Danmark har førhen haft en væsentlig produktion af humle, den var på bare ikke rentabel. Det har en stigende produktion af dansk specialøl ændret på, lyder det videre.
Carlsbergs forskere arbejder på højtryk i bryggeriets laboratoriumer, men der går formenligt flere år, før de er klar med en dansk humle.
Humlefuskeri er blevet et problem i ølbranchen
Serverer du Carlsberg – så får du nyt fadølsanlæg
Her er øllen, Albani skal bruge til at sparke døren ind til specialmarkedet