FødevareWatch

Rusten kaffe presser prisen på økologisk kaffe

Coffee rust, der giver kaffebønder store udfordringer, medfører, at råvarepriserne på især økokaffe fortsætter opad. Det kan føre til, at et stærkt stigende salg af økologisk kaffe bliver bremset, fordi prispresset bliver for stort, vurderer BKI.

En kaffeplantage i Colombia. Ikke beslægtet til BKI. | Foto: Björn Rudnert, Nestlé

Hvis ikke kaffeplantager i Latinamerika får bugt med den frygtede coffee rust, kan det betyde, at den ellers massive stigning i salget af økologisk kaffe herhjemme bliver bremset markant, fordi prisforskellen mellem billig konventionel kaffe og dyrere økologisk samt andet certificeret kaffe bliver endnu større.

Det vurderer adm. direktør hos BKI Foods, Poul Zacho.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier