FødevareWatch

Markant lønhop til Pepsicos topchef

Modsat chefen for det rivaliserende selskab Coca-Cola kan Pepsicos adm. direktør, Indra Nooyi, glæde sig over flere millioner dollars ekstra i lønningsposen i 2015.

Foto: Manish Swarup/AP/POLFOTO/arkiv

I en tid hvor der er pres på indtjeningen for de fleste store aktører på markedet for sukkerholdige drikkevarer, kan segmentet dog stadig vise sig at være en lukrativ forretning for de topchefer, som styrer selskaberne.

Det er i hvert fald tilfældet for Pepsicos adm. direktør, Indra Nooyi, som har set sin løncheck stige hele 18 pct. i værdi i 2015 i forhold til året før.

Det skriver det indiske medie Live Mint.

Den indisk-fødte topchef fik således en samlet kompensation fra sin arbejdsgiver på 26,4 mio. dollars (175 mio. kr.) sidste år mod ’blot’ 22,5 mio. dollars i 2014.

Kun 1,64 mio. dollars af den lønpakke var grundløn, mens hun modtog hele 13,9 mio. dollars i bonusbetalinger, 6,25 mio. dollars i aktiebaseret aflønning, og de resterende 4,26 var en justering af hendes pensionsplan.

Det er i stærk kontrast til lønudviklingen hos den væsentligste konkurrent, Coca-Cola, hvor topchef Muhtar Kent måtte se sin lønpakke falde 42 pct. i værdi i 2015.

Coca-Cola-topchef fik næsten halveret lønnen i 2015

Selvom Pepsico oplevede markant nedgang på både top- og bundlinje i 2015, så faldt resultaterne inden for selskabets egne forventninger til regnskabsåret, og Indra Nooyi belønnes for et år, hvor hun trods alt har afbødet det fald man har set i flere år blandt andet ved at skære mere en 1 mia. dollars fra omkostninger, skriver Live Mint.

Også selskabets finansdirektør, Hugh Johnston, kan glæde sig over en bedre løn i 2015, hvor han som den næstbedst betalte direktør i koncernen modtog en samlet kompensation på 8,56 mio. dollars – en stigning på 19 pct. i forhold til 2014.

Der var ikke meget pep i Pepsi i 2015

Trods lave mælkepriser er Arlas to topbosser steget i løn

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier