FødevareWatch

Coca-Cola-topchef fik næsten halveret lønnen i 2015

Efter omfattende kritik af aktiebaseret aflønning af ledelsen i Coca-Cola er værdien af topchefens samlede lønpakke faldet med mere end 40 pct. sidste år.

Foto: David Goldmann/AP Photo/Polfoto/Arkiv

Coca-Colas adm. direktør, Muhtar Kent, har fået skåret gevaldigt i sin løn i 2015.

Det skriver Bloomberg.

I 2015 var den rapporterede aflønning 14,6 mio. dollars (98 mio. kr.), mens den i 2014 lå på 25,2 mio. dollars, skriver nyhedsbureauet. Værdien af topchefens samlede lønpakke er dermed faldet med hele 42 pct. i forhold til året før.

Det markante lønfald kommer efter en række mindre prangende år, hvor læskedrikkoncernen har fået enorm kritik fra aktionærerne på grund af de store aktiebaserede incitamentsbetalinger til ledelsen. Blandt andet har kendisinvestoren Warren Buffett været ude med riven overfor det amerikanske selskab.

Det fik allerede i 2014 Coca-Cola til at love ændringer i sit aflønningsystem, især i forhold til aktieoptioner, og det ser altså nu ud til for alvor at slå igennem.

"Vi opdaterede det årlige incitamentsprogram til at reflektere selskabets øgede fokus på at drive vækst på både top- og bundlinjen. Med 2015 som et overgangsår for selskabet har vi reduceret antallet og værdien af langsigtede incitamentsbetalinger," skriver Mel Lagomasino, der er formand for Coca-Cola-bestyrelsens kompensationskomite, ifølge Bloomberg på selskabets officielle blog.

I 2015 lå Muhtar Kents aktiebaserede aflønning på 7,7 mio. dollars, hvilket er blot halvdelen af det, han fik i 2014, og altså en stor del af forklaringen på lønfaldet. Det er dog ikke kun topchefen, der mærker de nye vinde, som blæser ind over sodavandsgiganten.

Ifølge Bloomberg har Coca-Cola sidste år også skåret betydeligt i antallet af medarbejdere, der er berettigede til aktieoptioner. I 2014 fik hele 6.500 medarbejdere aktiebetalinger. Der meldes dog ikke noget om antallet i 2015.

Coca-Cola-boss takker nej til millionbonus

Buffett kritiserer Coca-Colas ledelse for aktielønninger

Coca-Cola på tilbagetog over hele verden

Dansk fedmeforsker blev betalt af Coca-Cola

Coca-Colas forskningschef stopper efter fedme-fadæse

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier