FødevareWatch

Carlsberg forventer lav vækst i 2016

Carlsberg venter en lav encifret vækst i driftsindtjening i det kommende år.

Foto: Jesper Hansen/POLFOTO

Bryggeriet Carlsberg venter i 2016 at levere en lav encifret organisk vækst i sin driftsindtjening, fremgår det af årsregnskabet for 2015, der er offentliggjort onsdag morgen.

Bryggeriet offentliggør ikke længere forventninger til det rapporterede driftsresultat (EBIT) grundet volatilitet i valutakurserne - ikke mindst i den russiske rubel.

Carlsberg inkasserer milliardunderskud - som ventet

Analytikere, som Ritzau Estimates har kontaktet før regnskabet, ventede et rapporteret EBIT før særlige poster i 2016 på 8,528 mia. kr.

I 2015 blev det tal til sammenligning 8,457 mia. kr. mod ventet 8431 mio. kr. blandt analytikerne.

"2016 bliver et konsolideringsår. Derfor er vores forventninger til 2016 beskedne, idet størstedelen af gevinsterne fra Funding the Journey kommer gennem 2017 og får fuld effekt i 2018, skriver Carlsberg i regnskabet.

Bryggeriet fastslår, at det vigtigste i 2016 bliver at eksekvere på Funding the Journey-programmet. Derudover skal marginerne i Vesteuropa forbedres, væksten i Asien skal fortsættes, og effekten af de svære markedsvilkår i Østeuropa skal minimeres, skriver Carlsberg.

Medie: Carlsberg lukker flere produktioner i Kina

Carlsberg vil hjælpe bodegakulturen

Carlsbergfondet i vildt storudsalg af ejendomme

Forsiden lige nu

Mejerikoncern betaler 1,23 mia tilbage til ejere

Efter et hårdt 2016 kunne mælkeproducenterne i Arla i 2017 glæde sig over høje mælkepriser det meste af året. Som følge af årets resultater, der dog ligger under 2016, udbetaler Arla 165 mio. euro til ejerne i andelskoncernen.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier