FødevareWatch

Belgisk champagne-chef kaster millioner efter dansk vin-app

Direktøren for selskabet bag Möet eller Dom Pérignon investerer i Vivino sammen med Skype-milliardæren Janus Friis. Virksomheden har samtidig fået tilført mere end 170 mio. kr.

Christophe Navarre er chef for spiritusdivision i LMVH, der ejer champagnemærkerne Moët og Dom Pérignon. Foto: Donald Traill/AP/Polfoto

Pengene vælter ind i Vivino, der har fået en kapitalindsprøjtning på 25 mio. dollar (ca. 171 mio. kr.) fra en international investorklynge. Det skriver Børsen.

Blandt investorerne er en række notabiliteter som Skype-milliardær Janus Friis og den belgiske rigmand Christophe Navarre, der er topchef for spiritusdivisionen i luksuskonglomeratet LMVH, der bl.a. ejer champagnemærkerne Moët og Dom Pérignon.

Et scoop, mener Heini Zachariassen, medstifter og adm. direktør i Vivino.

"Vi har længe gerne villet have en person fra vinindustrien med om bord, og i Christophe Navarre får vi en meget tung herre ind i bestyrelsen. Så vi er meget glade," siger Heini Zachariassen til Børsen.

I september mødte FødevareWatch Heini Zachariassen fra Vivino til en snak om den forestående finansieringsrunde, der altså nu er endt ud i en betydelig kapitalindsprøjtning. Her løftede Vivinos dansk-færøske topchef sløret for, at man var på jagt efter en personlighed med et stor navn i branchen.

"Det er mindst ligeså vigtigt at få noget viden ind i virksomheden. Hvis du får de rette mennesker med de rette kompetencer om bord, så kan det virkelig rykke noget. Det er især i forhold til erfaring men også gode kontakter, selvom vi egentlig adgang til de fleste mennesker i branchen," sagde Heini Zachariassen ved den lejlighed.

400.000 brugere har hidtil købt vin gennem Vivino, mens 13.000 forhandlere verden over i dag er koblet til appen. I det seneste regnskab fra juni 2015 lød underskuddet på 21,4 mio. kr. mod et minus på 16,6 mio. kr. året forinden.

Vivino blev stiftet i 2009 og har i dag 50 ansatte fordelt på to kontorer i København og San Francisco. Sideløbende har it-virksomheden åbnet satellitkontorer i Holland og Storbritannien.

Vivino gør klar til at hente nye millioner i udlandet

Vivino runder ny milepæl

Populær dansk vin-app jagter ny kapital

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier