FødevareWatch

Lavere afgift skal give flere lette øl

En revision af et EU's alkohol-regler kan åbne op for markedet for alkoholsvage øl. Interessen for de lette øl er allerede stor, og en lempelse af afgiften kan få den til at vokse endnu mere.

Foto: Jens Dreisling

Den britiske bryggeriforening Brewers of Europe arbejder lige nu benhårdt på at få et EU-Kommissionen til at ændre et direktiv, som fastsætter reglerne for beskatningen af alkohol.

Det skriver Bryggeriforeningen i sit fagbladet Nyt fra Bryggeriforeningen.

Målet er, at få Kommissionen til at åbne op for, at øl med en alkoholprocent helt op til 3,5 pct. kan blive omfattet af reglerne for lavere afgiftsats. Det vil betyde, at der bliver væsentlig billigere at producere alkoholsvage og alkoholfrie øl.

"Med en sats på 3,5 pct. får bryggerierne et endnu større incitament til at fremstille og markedsføre alkoholsvage øl med fx frokostøl, der indeholder tilstrækkelig alkohol til, at man besvarer den gode smag," udtaler direktør for Bryggeriforeningen Niels Hald.

Lobbyarbejdet er startet i forbindelse med, at EU-Kommissionen er gået i gang med at se nærmere på, hvordan reglerne for punktafgiftsstrukturen for alkohol rent faktisk fungerer i praksis.

Netbutik sælger og leverer grænsevarer til hele landet

Grænsehandel på nettet får det blå stempel

Ny dom: EU tillader punktafgift på emballage

Regeringen rydder ud i afgifter

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier