FødevareWatch

Ny dom: EU tillader punktafgift på emballage

En ny afgørelse fra EU-domstolen blåstempler afgift på emballage, så længe varen er undtaget fra et effektivt retursystem.

Foto: Lars Krabbe

Finland indførte en punktafgift på drikkevareemballage. Det gjorde, at en virksomhed i Estland følte, at Finland forhindrede selskabet i at sælge drikkevarer på det finske marked. Selskabet lagde derfor sag an mod Finland ved EU-domstolen.

Det skriver avisen Jyllands-Posten.

EU-Domstolen har i sagen afgjort, at afgiften ikke er direkte eller indirekte diskriminerende, så længe den kun pålægges emballage, som ikke er omfattet af et effektivt retursystem.

Dommen danner præcedens, og det betyder, at afgørelsen vil være gældende for samtlige EU-lande.

Netbutik sælger og leverer grænsevarer til hele landet

Grænsehandel på nettet får det blå stempel

Dansk Retursystem er ikke gearet til tyske dåser

Ny pant på vej på grænsedåserne

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier