FødevareWatch

Sabmiller-selskab tilbagekalder én million øl

Et australsk selskab ejet af bryggerikoncernen Sabmiller måtte sent sidste uge trække én million øl tilbage fra markedet af frygt for, at der var glasstykker i produktet.

Foto: Sabmiller/PR

De fleste steder i verden giver weekendens komme en gylden mulighed for, at bryggeriselskaber kan sætte ekstra skub i deres salg af øl. Men for det australske selskab Carlton & United Breweries blev den netop overståede weekend det stik modsatte.

Ifølge CNNMoney måtte bryggeriselskabet, som er ejet af storkoncernen Sabmiller, nemlig begynde en tilbagekaldelse af 1 million øl fredag i sidste uge. Det skete efter, at man modtog en række klager fra forbrugere om, at der var brækket noget af glasset i toppen af ølflaskerne.

Selskabet meddelte med det samme, at man ville tilbagekalde samtlige af de i alt 1 million øl af mærket Carlton Dry, som kunne være berørt af problemerne, da der var en fare for, at der var glasstykker i selve flasken. Man har nu indledt en undersøgelse for at finde frem til årsagen til problemerne.

Ifølge CNNMoney sælger Carlton & United omkring 240 millioner flasker Carlton Dry om året, og tilbagekaldelsen berører dermed mindre en et halvt procent af det årlige salg af øllen, som sælges i flere store supermarkeder, samt barer og restauranter på tværs af Australien.

Carlsberg tilbagekalder igen øl i Sverige

Carlsberg tilbagekalder ætsende øl i Sverige

Øldrikkere vil blokere bryggerifusion – frygter dyrere øl

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier