Sabmiller-selskab tilbagekalder én million øl

Et australsk selskab ejet af bryggerikoncernen Sabmiller måtte sent sidste uge trække én million øl tilbage fra markedet af frygt for, at der var glasstykker i produktet.
Foto: Sabmiller/PR
Foto: Sabmiller/PR

De fleste steder i verden giver weekendens komme en gylden mulighed for, at bryggeriselskaber kan sætte ekstra skub i deres salg af øl. Men for det australske selskab Carlton & United Breweries blev den netop overståede weekend det stik modsatte.

Ifølge CNNMoney måtte bryggeriselskabet, som er ejet af storkoncernen Sabmiller, nemlig begynde en tilbagekaldelse af 1 million øl fredag i sidste uge. Det skete efter, at man modtog en række klager fra forbrugere om, at der var brækket noget af glasset i toppen af ølflaskerne.

Selskabet meddelte med det samme, at man ville tilbagekalde samtlige af de i alt 1 million øl af mærket Carlton Dry, som kunne være berørt af problemerne, da der var en fare for, at der var glasstykker i selve flasken. Man har nu indledt en undersøgelse for at finde frem til årsagen til problemerne.

Ifølge CNNMoney sælger Carlton & United omkring 240 millioner flasker Carlton Dry om året, og tilbagekaldelsen berører dermed mindre en et halvt procent af det årlige salg af øllen, som sælges i flere store supermarkeder, samt barer og restauranter på tværs af Australien.

Carlsberg tilbagekalder igen øl i Sverige

Carlsberg tilbagekalder ætsende øl i Sverige

Øldrikkere vil blokere bryggerifusion – frygter dyrere øl

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også