FødevareWatch

Finanshus: Carlsberg i spil som køber af to europæiske bryggerier

Ifølge det schweiziske finanshus Kepler Cheuvreux kan Carlsberg meget vel være i spil som overtager af to europæiske bryggerier, når bryggerikoncernen AB Inbev skal sælge ud som del af fusionen med Sabmiller.

Foto: Sabmiller

Under den etablering af verdens største bryggerikoncern, som AB Inbev og Sabmiller for øjeblikket er i fuld gang med at gennemføre, vil der være bryggerier og datterselskaber, som skal sælges fra for at få ligningen og ikke mindst konkurrencehensynet til at gå op.

I sidste måned overtog Molson Coors Sabmillers andel i det amerikanske joint venture Millercoors, i et forsøg på at tilfredsstille de amerikanske konkurrencemyndigheder.

Omkring AB Inbev har det forlydt, at bryggerigiganten planlægger at frasælge de globale ølmærker Peroni og Grolsch, som det overtager med købet af Sabmiller. Det sker for at komme de europæiske konkurrencemyndigheder i møde, forud for den endelige godkendelse af det gigantiske opkøb til 108 mia. dollars, der vil samle 28,5 pct. af det samlede globale ølmarked i samme selskab.

Ifølge det schweiziske finanshus Kepler Cheuvreux kan Carlsberg være interesseret i at købe Peroni fra Italien og Grolsch, der har hjemme i Holland. Det skriver svenske Affarsvärlden med henvisning til Dow Jones Newswires.

Ifølge Kepler Cheuvreux kan de to brands være med til at styrke Carlsbergs europæiske position yderligere.

Grolsch er et hollandsk bryggeri, der blev etableret helt tilbage i 1615. Siden 2008 har det dog været ejet af Sabmiller. Peroni har italienske rødder, der strækker sig tilbage til 1846.

I USA er det i dag Millercoors, der har rettighederne til Peroni og Grolsch, og det vil et AB Inbev-salg af de to brands ikke umiddelbart ændre på.

Et salg af de to globale mærker kan dæmpe myndighedernes bekymringer og samtidig kan bidrage til at reducere den gæld på 75 mia. dollar, som købet af Sabmiller medfører i AB Inbev, skrev Ritzau Finans i sidste uge.

Kendte ølmærker kan komme i spil efter storfusion

Nyt gigantbryggeri rykker op i sin helt egen liga

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier