FødevareWatch

Carlsberg-direktør skal købe ølaktier for millioner

Først købte Carlsbergs direktør for to mio. kr. aktier i bryggeriet. Men det er ikke helt godt nok, mener bestyrelsen, som nu venligt opfordrer Cees 't Hart til at bruge lidt flere millioner.

Topchefen i Carlsberg Cees't Hart skal have den store pung op af lommen. Bestyrelsen i Carlsberg forventer nemlig, at direktøren kommer til at eje Carlsberg-aktier for 150 procent af hans årsløn. | Foto: Presse/FrieslandCampina

Der er ingen tvivl om, at det var et krav fra dag et af, at Carlsbergs nye direktør hollænderen Cees't Hart skulle købe aktier i Carlsberg for et større millionbeløb.

Det gjorde hollænderen så også i august måned, hvor han shoppede for to mio. kr. Carlsberg-aktier. Men det er langt fra nok. Bryggeriets bestyrelsesformand fortæller til TV2 Finans, at bestyrelsen gerne ser, at Cees 't Hart kommer op på at eje Carlsberg-aktier for 150 pct. af sin årsløn.

"Bestyrelsen opfordrer den nye administrerende direktør til at eje aktier i selskabet. Ud over det implicitte incitament demonstrerer det forpligtelse over for og og involvering i forretningen," siger bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher om begrundelsen for at have indført målsætningen om topdirektørernes store aktiekøb, til Tv2 finans.

Videre hedder det, at hvis Cees't Hart modtager den samme årsløn som sin forgænger Jørgen Buhl Rasmussen, vil 150 pct. af Cees't Harts årsløn svare til, at han skal købe aktier for i alt knap 15 mio. kr.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

Bestyrelsen i Carlsberg går ind for aktivt ejerskab, dvs. at ledelserne køber aktier for egne penge i stedet for kun aktieoptioner.

I august købte topchefen i Carlsberg 4.000 B-aktier i selskabet til en værdi af 2.014.000 kr. Ifølge Ritzau Finans blev aktierne solgt til en gennemsnitlig pris på 503,50 kr.

Carlsberg: Topchef køber aktier for 2 mio. kr.

Hollænder skal styre Carlsberg

Carlsberg slanker ledelsen og bebuder fyringsrunde

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier