Heineken vil købe slovensk bryggeri for knap 900 mio

Hollandske Heineken er i gang med at overtage aktiemajoriteten i det slovenske bryggeri Pivovarna Lasko. Prisen siges at være 892 mio. kr.
Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau/arkiv
Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau/arkiv
AF RITZAU FINANS

Ølfusionernes tid er på ingen måde ovre.  Nu vil det hollandske bryggeri Heineken er ved at købe sig til aktiemajoriteten i det slovenske bryggeri Pivovarna Lasko for 892 mio. kr.

Det skriver Bloomberg News.

Den hollandske ølproducent, der efter fusionen mellem AB Inbev og Sabmiller bliver verdens næststørste, har underskrevet en aftale om at købe 4.673.941 aktier i Pivovarna Lasko.

Her er de største drikkevarehandler i historien

Det svarer til 53,43 pct. af aktierne i det slovenske bryggeri. Prisen, Heineken byder, er 25,56 euro per aktie og dermed samlet set 119,5 mio. euro.

"Dette køb styrker vores position i regionen og vil tilføre vores portefølje to komplementerende og stærke lokale brands," sagde Heinekens administrerende direktør, Jean-Francois van Boxmeer, i en pressemeddelelse tirsdag, hvor opkøbet var tæt på.

At handlen går helt igennem, afhænger nu blot af, at de endelige kontroller bliver godkendt.

Pivovarna Lasko blev sat til salg sidste år og er blevet anslået til at have en samlet markedsværdi på omkring 195 mio. euro, svarende til i underkanten af 1,5 mia. kr.

Bryggerigigant beskyldes for at ødelægge specialbryggeres forretning

Heineken-aftale kan redde Diageos kreditværdighed

Nyt gigantbryggeri rykker op i sin helt egen liga

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også