FødevareWatch

Bryggerigigant beskyldes for at ødelægge specialbryggeres forretning

De lokale bryggerier oplever over en bred kam stor vækst, men i USA mener justitsministeriet, at bryggerigiganten AB Inbev med diverse opkøb bevidst ødelægger de spirrende mindre forrentninger.

AB Inbev beskyldes for at ødelægge forretningen for mange af de spirrende specialbryggerier. | Foto: Amy Sancetta/AP/Ritzau Scanpix

Efterspørgslen efter lokal- og specialbryg har aldrig været større og aldrig er der blevet sendt så mange nye øl ud i markedet. Specialbryggernes forretninger spirer, og overalt skyder nye bryggerier op med deres helt eget indspark til ølkulturen.

I USA har der været fart under mikrobryggen i mange år, men nu kigger justitsministeriet på, om farten kunne have været endnu højere, hvis ikke det var fordi bryggerigiganten havde sat sit helt klare men tvivlsomme aftryk på industrien.

Det skriver Reuters.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

Sagen handler om, at AB Inbev ifølge en stribe mindre ølproducenter har opkøbt nogle af de mange distributions- og grossistvirksomheder, der får øllene ud i butikkerne. Efterfølgende har AB Inbev angiveligt sørget for, at virksomhederne kun fragter øl, der har hjemme i den store ølkoncern. Det kigger konkurrencemyndighederne for øjeblikket på, ligesom justisministeriet overvejer, om man skal gå ind i sagen.

AB Inbev bekræfter overfor Reuters, at koncernen er i dialog med justitsministeriet såvel som myndighederne i Californien, hvor Ab Inbev så sent som i september købte to grossistvirksomheder.

Mens det samlede ølsalg i USA i 2014 kun voksede med 0,5 pct., steg salget af de såkaldte craftbeers med 17,6 pct., og samlet har den del af ølsektoren 11 pct. af det amerikanske marked.

AB Inbev, der i starten af ugen købte Sabmiller for samlet 682 mia. kr., har tidligere selv opkøbt en stribe af de mindre bryggerier for at få del i den vækst, som skyller ind over specialbryggerierne.

Ab Inbev køber endnu et amerikansk specialbryggeri

Heineken køber stort 'mikrobryggeri'

AB Inbev og Sabmiller endelig enige om gigantisk ølfusion

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier