FødevareWatch

Sabmiller-aktien er blandt bundslatterne i London

I formiddagens handel glider Sabmiller-aktien med 1,4 pct. og er at finde blandt FTSE 100-indeksets ti mest faldende aktier.

Verdens næststørste bryggeri, Sabmiller, kan få brug for en reparationsbajer, når dagen er omme. Bryggerigiganten er tirsdag nemlig blandt de selskaber, hvis aktie startede dagen med størst fald på børsen i London. Mere præcist var det den næstmest faldende aktie på FTSE 100-indekset.

I formiddagens handel glider Sabmiller-aktien med 1,4 pct. til 3711 pence og er at finde blandt FTSE 100-indeksets ti mest faldende aktier.

Det kan være udfordringer i fusionen med den anden bryggerigigant AB Inbev, der er med til at trække Sabmiller-aktien ned i dagens handel. AB Inbevs køb af Sabmiller glider nemlig ikke helt så let ned, som AB Inbev måske havde håbet, kunne New York Post berette natten til tirsdag dansk tid.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

Ifølge avisens kilder er Sabmillers bestyrelsesformand, Jan du Plessis, imod overtagelsen. Samtidig skulle AB Inbev have besluttet, at man ikke vil komme med en fjendtlig overtagelse, men derimod med et tilbud, som Sabmiller dog lader til at være parat til at sluge.

Ifølge New York Post er der 60 pct. chance for, at Sabmiller vil acceptere AB Inbevs tilbud. AB Inbev har indtil 14. oktober til at komme med et bud på konkurrenten. En fusion mellem de to bryggerier vurderes at være blandt de ti største nogensinde.

Oveni fusionsrygterne er Sabmiller kommet med sit regnskab for andet kvartal, som Sabmiller har valgt at fremrykke offentliggørelsen af grundet AB Inbevs købstilbud. Regnskabet viser, at selskabet har oplevet en organisk vækst på 6 pct., hvilket især er drevet af vækst i Afrika og Latinamerika.

"Væksten accelererede i årets andet kvartal understøttet af vores position i de voksende ølmarkeder i verden. Vi fortsatte den stærke vækst i Afrika og Latinamerika. Særlige højdepunkter var vores meget stærke vækst i volumen på øl i disse regioner," siger Alan Clark, administrerende direktør i Sabmiller, i en meddelelse.

Sabmiller-regnskab: Latinamerika og Afrika driver væksten frem

Sten på vejen i ægteskab mellem AB Inbev og Sabmiller

Sydafrikanske aktionærer vil beholde Sabmiller på børsen

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier