FødevareWatch

Heineken-ejet bryggeri gearer op til vækst

Et nigeriansk bryggeriselskab, som hollandske Heineken er majoritetsaktionær i, vil rejse flere milliarder til at understøtte den fremtidige vækst.

Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau/arkiv

Nigerian Breweries Plc, der er Nigerias største bryggeriselskab, har planer om at udstede ny gæld for flere milliarder for at øge sin likviditet og understøtte den fremtidige vækst.

Det skriver Bloomberg.

Gældudstedelsen vil færdiggøres inden 8. oktober, og selskabet forventer at rejse i alt 100 mia. nigerianske naira, hvilket svarer til 3,36 mia. kr. Det oplyser selskabets finansdirektør, Mark Rutten, overfor Bloomberg.

Den hollandske storkoncern Heineken ejer 54,29 pct. af aktierne i Nigerian Breweries, og ifølge det nigerianske selskabs topchef, Nicolaas Vervelde, viser det nye gældsprogram Heinekens dedikation til landet, hvor man ejer i alt 11 bryggerier.

Planen kommer ellers på et tidspunkt, hvor Nigeria kæmper med faldende økonomisk vækst. Nigerian Breweries annoncerede selv en tilbagegang i indtjening i første halvår, og konkurrenten Guinness Nigeria sagde i den forgangne måned, at den økonomiske situation i landet har ramt salget af dyre ølmærker.

Diageo og Heineken omstrukturerer afrikanske joint ventures

Heineken indgår afrikansk joint venture

Diageo vil øge sin andel i Guinness Nigeria

Nigerias olie og terrorister

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier