FødevareWatch

Ølbryggeri i besat område får hul på flasken

Det palæstinensiske bryggeri Birzeit kan efter to års hård kamp sende deres første leverance af øl ud i butikker og barer på Vestbredden.

"Det var upassende at sætte Jesus på en øl, sagde de. Men det er altså bare en tegning af en fårehyrde i traditionelt palæstinensisk tøj," siger ejeren af nyt palæstinensisk bryggeri. | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg.

Endelig skete det. Efter to års bureaukratisk-kamp kan det palæstinensiske ølbryggeri Birzeit nu sælge deres fire første forskellige øl på både flasker og fad.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

"Man kan roligt sige, vi har haft en del forhindringer undervejs," siger Alaa Sayej til Kristeligt Dagblad. For to år siden besluttede han sig for at realisere drømmen om et ølbryggeri i byen Birzeit i udkanten af Ramallah.

Egentlig burde det ikke have været noget problem for den kristne Alaa Sayej at åbne et bryggeri, for ifølge palæstinensisk lov er det kun kristne, som må producere og sælge alkohol på Vestbredden. Men efter firmaet var oprettet, satte det palæstinensiske handelsministerium en stopper for hans ansøgning om at få lov at brygge øl i Ramallah. Til sidst greb selve handelsministeren ind og fik godkendt ansøgningen.

Det næste problem var, at der på bryggeriets logo var et billede af en mand med fuldskæg - sagsbehandlerne mente han lignede Jesus. Da Alaa Sayej havde fået myndighederne overbevist om, at der ikke var tale om en religiøs figur, satte Israel en ny kæp i hjulet med krigen i Gaza i Palæstina.

Først nu kan det unge bryggeri så endelig sende sine produkter ud til resten af Vestbredden samt til enkelte i de større israelske byer, hvor det at drikke palæstinensisk øl betragtes som et symbol på støtte til Palæstina i deres kamp for selvstændighed.

Orana vil med på bølgen i Iran

Dansk fødevareeksport til Iran kan femdobles

Fonterra lancerer første produkt i Etiopien

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier