FødevareWatch

Fonterra lancerer første produkt i Etiopien

Den newzealandske mejerikoncern har taget hul på en joint venture i Etiopien, og man har nu sendt det første forbrugerprodukt på gaden i det nordafrikanske land.

Den newzealandske mejerikoncern Fonterra tog for nylig hul på en tidligere annonceret joint venture med selskabet Faffa Foods i Etiopien, og nu har de to partnere så sendt et kommercielt produkt i handelen.

Det skriver Dairy Reporter.

Den etiopiske joint venture, som går under navnet New Zealand Milk Products Ethiopia, har fra september lanceret Fonterras mælkepulver af mærket Anchor i det nordafrikanske land.

Ifølge Fonterras direktør med ansvar for regionerne Asien, Mellemøsten og Afrika bliver produktet lavet med mælk fra New Zealand, mens det produceres og pakkes i Etiopien.

Ifølge hjemmesiden All Africa har de to partnere tilsammen investeret 10 mio. dollars i den etiopiske joint venture, som Fonterra ejer 70 pct. af, mens Faffa Foods ejer de resterende 30 pct. Aftalen blev indgået sidste år, men man har først sat gang i produktionen i den forgangne måned.

New Zealand Milk Products Ethiopia er Fonterras anden joint venture i Afrika og Mellemøsten. I 1994 startede selskabet Saudi New Zealand Milk Products (SNZMP) sammen med Saudi Dairy and Foodstuff Company (SADAFCO). Fonterra overtog dog det fulde ejerskab af denne joint venture i 2009.

Fonterra tilbyder rentefrit lån til medlemmer

Rusland fjerner forbud mod mejeriprodukter fra New Zealand

Fonterra-topchef: Mælkeprisen er uholdbar

Fonterra fyrer 523 ansatte

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier