Fonterra lancerer første produkt i Etiopien

Den newzealandske mejerikoncern har taget hul på en joint venture i Etiopien, og man har nu sendt det første forbrugerprodukt på gaden i det nordafrikanske land.

Den newzealandske mejerikoncern Fonterra tog for nylig hul på en tidligere annonceret joint venture med selskabet Faffa Foods i Etiopien, og nu har de to partnere så sendt et kommercielt produkt i handelen.

Det skriver Dairy Reporter.

Den etiopiske joint venture, som går under navnet New Zealand Milk Products Ethiopia, har fra september lanceret Fonterras mælkepulver af mærket Anchor i det nordafrikanske land.

Ifølge Fonterras direktør med ansvar for regionerne Asien, Mellemøsten og Afrika bliver produktet lavet med mælk fra New Zealand, mens det produceres og pakkes i Etiopien.

Ifølge hjemmesiden All Africa har de to partnere tilsammen investeret 10 mio. dollars i den etiopiske joint venture, som Fonterra ejer 70 pct. af, mens Faffa Foods ejer de resterende 30 pct. Aftalen blev indgået sidste år, men man har først sat gang i produktionen i den forgangne måned.

New Zealand Milk Products Ethiopia er Fonterras anden joint venture i Afrika og Mellemøsten. I 1994 startede selskabet Saudi New Zealand Milk Products (SNZMP) sammen med Saudi Dairy and Foodstuff Company (SADAFCO). Fonterra overtog dog det fulde ejerskab af denne joint venture i 2009.

Fonterra tilbyder rentefrit lån til medlemmer

Rusland fjerner forbud mod mejeriprodukter fra New Zealand

Fonterra-topchef: Mælkeprisen er uholdbar

Fonterra fyrer 523 ansatte

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også