DF vil fjerne ølafgiften

Regeringens støtteparti Dansk Folkeparti vil afskaffe ølafgiften.
Foto: Jan Grarup/POLFOTO/ARKIV
Foto: Jan Grarup/POLFOTO/ARKIV

Måske bliver øl snart billigere i Danmark. Står det til Dansk Folkeparti, så skal ølafgiften i hvert fald fjernes. Det skriver JydskeVestkysten, efter det er kommet frem, at grænsebutikken Fleggaard har haft rekordomsætning i juli måned.

”Hvis det går så godt for grænsehandlen, så er vi nødt til at tage yderligere initiativer for at begrænse den. Vi vil gerne fjerne afgiften på øl helt, hvis vi kan finde pengene til det, og spiritus og vin er også noget af det, folk kører efter," siger Dennis Flydtkjær, skatteordfører for Danske Folkeparti, til JydskeVestkysten.

Brancheorganisationen Dansk Erhverv har tidligere talt varmt for at afskaffe ølafgiften, hvilket måske ikke er så overraskende grundet de virksomheder, hvis interesser de varetager.

"Den danske ølafgift er fire gange højere end den tyske, mens spiritusafgiften er 62 procent højere. Herudover har Tyskland hverken afgift på chokolade, slik, nødder, mandler eller vin, som vi har herhjemme," har Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv, tidligere sagt til Ritzau.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også