FødevareWatch

DF vil fjerne ølafgiften

Regeringens støtteparti Dansk Folkeparti vil afskaffe ølafgiften.

Foto: Jan Grarup/POLFOTO/ARKIV

Måske bliver øl snart billigere i Danmark. Står det til Dansk Folkeparti, så skal ølafgiften i hvert fald fjernes. Det skriver JydskeVestkysten, efter det er kommet frem, at grænsebutikken Fleggaard har haft rekordomsætning i juli måned.

”Hvis det går så godt for grænsehandlen, så er vi nødt til at tage yderligere initiativer for at begrænse den. Vi vil gerne fjerne afgiften på øl helt, hvis vi kan finde pengene til det, og spiritus og vin er også noget af det, folk kører efter," siger Dennis Flydtkjær, skatteordfører for Danske Folkeparti, til JydskeVestkysten.

Brancheorganisationen Dansk Erhverv har tidligere talt varmt for at afskaffe ølafgiften, hvilket måske ikke er så overraskende grundet de virksomheder, hvis interesser de varetager.

"Den danske ølafgift er fire gange højere end den tyske, mens spiritusafgiften er 62 procent højere. Herudover har Tyskland hverken afgift på chokolade, slik, nødder, mandler eller vin, som vi har herhjemme," har Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv, tidligere sagt til Ritzau.

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier