FødevareWatch

Carlsberg UK dropper velkendt tjekkisk brand

Carlsbergs britiske afdeling afgiver rettighederne til at distribuere den velkendte tjekkiske øl Staropramen til en amerikansk konkurrent. Man vil i stedet satse på andre brands med større vækstpotentiale, siger landechefen.

Foto: Lars Krabbe/POLFOTO/arkiv

Carlsberg-koncernen vil fra udgangen af indeværende år ikke længere stå for at sælge og distribuere den tjekkiske pilsner Staropramen i Storbritannien. Det skriver flere britiske medier.

Carlsbergs britiske afdeling er således blevet enig med sin amerikanske rival Molson Coors om at overdrage distributionsrettighederne til øllen fra og med 28. december i år.

Molson Coors vil gøre Staropramen tilgængelig for visse af sine kunder allerede fra 31. juli, men Carlsberg UK vil dog blive ved med at distribuere Staropramen til sine kunder frem til 27. december, fremgår det af en pressemeddelelse viderebragt af det britiske Society of Independent Brewers.

Hos Carlsberg er man ganske godt tilfreds med at afgive rettighederne, da man har andre internationale øl i porteføljen med større vækstmuligheder.

”Denne handel giver god forretningsmæssig mening for os. Vi er stolte over de resultater, vi har leveret med Staropramen-brandet, siden vi sikrede os rettighederne for fire år siden, men det repræsenterer en meget lille del af vores samlede salg,” udtaler James Lousada, adm. direktør for Carlsberg UK, i meddelelsen og tilføjer:

”Vores topprioritet i kategorien World Beer er San Miguel, som har oplevet en fænomenal vækst i volumen på 105 pct. i løbet af de seneste fem år, samt en bredere World Beer-portefølje med Poretti og Mahou.”

Med salget af rettighederne vil Carlsberg UK nu investere mere i denne portefølje, ligesom man fortsat vil fokusere en del på kernebrands som Carlsberg, Carlsberg Export og Somersby cider, samt koncernens specialøl, siger den britiske direktør videre.

Der meldes ikke noget om de økonomiske detaljer i aftalen mellem Carlsberg UK og Molson Coors.

Carlsberg lancerer syv nye øl i Storbritannien

Tuborg-mærket vokser fortsat mere end Carlsberg

Carlsberg går i struben på Stella Artois

Carlsberg venter højere salg af lavere britisk ølafgift

Carlsberg vil ændre ”vagabond-saft” efter politisk pres

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier