FødevareWatch

Ingeniør vil løfte væksten på vingård

Ung ingeniør overtager nu den lokale vingård på Årø. Her vil han lave vinoplevelser for turister og løfte omsætningen på gården.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

På den lille danske ø Årø overtager 36-årige Jakob Lei over en årrække den lokale vingård fra 70-årige Svend Aage Hansen, som har opbygget stedet over 10 år.

Det skriver Børsen.

Jakob Leis plan er at skabe en vækstvirksomhed på den lille ø med bare 150 indbyggere. Han vil sælge vinoplevelser til turister samt tiltrække mødeturisme, hvor erhvervsfolk kan holde deres dagsmøder på vingården.

Når Lei er oppe i fuld produktion, skal han efter eget budget omsætte for 2 mio. kr. om året.

”Jeg budgetterer med et overskud, for vi skal have noget at arbejde med,” siger han til avisen og tilføjer:

”Jeg håber, at mindst 50 pct. af omsætningen kommer fra salg af produkter. Vinen skal være omdrejningspunktet. Det er jo derfor, vi er her."

Med i handlen fulgte 2300 vinstokke og noget produktionsudstyr. Jakob Lei har allerede øget kapaciteten med yderligere 288 stokke samt 650 æbletræer, som kan bruges til cider og æblevin.

”Sommeren” truer årets danske vinhøst

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier