FødevareWatch

Medie: Merrild snyder med gamle bønner

Ifølge Ekstra Bladet er der tale om groft fup, når Merrild Kaffe på kaffeposerne påstår, at friskhøstet kaffe er friskhøstet. Allerede sidste år blev producenten kendt skyldig i at vildlede kunderne, skriver avisen.

Foto: Merrild/PR

Friskhøstet kaffe er en yderst favnende beskrivelse, hvis man som Merrild Kaffe kan bruge den om kaffe, der ikke har set skyggen af et kaffetræ i meget lang tid.

Efter en sag, hvor Fødevarestyrelsen sidste sommer afgjorde, at der var tale om vildledende markedsføring, da Merrild Kaffe brugte betegnelsen friskhøstet om kaffe, der ikke kom direkte fra plantagerne, har producenten tilsyneladende fortsat den uærlige markedsføring.

Det skriver Ekstra Bladet efter at fået aktindsigt i sagen, som Fødevarestyrelsens fageksperter stadfæstede i sensommeren. Coop har efterfølgende pillet produkterne af hylderne, mens det stadig er muligt at købe kaffen i nogle af Dansk Supermarkeds kæder.

Ekstra Bladet har talt med Peter Falk, der er adm. direktør i Merrild:

Hvorfor fupper du forbrugerne og lyver om, at kaffen er friskhøstet, sp

"Jeg fastholder, at kaffen er friskhøstet, for den bliver bragt hurtigst muligt frem til butikkerne. Andre kaffer er op til tre år gamle, siger direktøren, som indrømmer, at kaffen er op til 20 måneder gammel, når forbrugerne køber den. Han erkender også, at der går op til ti måneder, fra kaffen er høstet, til Merrild sender poserne ud i butikkerne," siger han til avisen.

Merrild Kaffe tredoblede overskuddet

Hollænder vil sælge billig kvalitetskaffe til danskerne

Baresso solgt til tysk storkoncern

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier