FødevareWatch

Baresso solgt til tysk storkoncern

Lidt mod forventning er kaffekæden Baresso nu blevet solgt. Køberne er den tyske koncern Jab Holding Company, der tidligere på måneden købte en svensk kaffekæde for 2,2 mia. kr.

For små tre  uger siden købte det tyske investeringsselskab Jab Holding Company den svenske kaffekæde Espresso House af den norske kapitalfond Herkules Capital, og nu er turen så kommet til Danmark.

Berlingske skriver, at Jab Holding Company netop har opkøbt danske Baresso, der bekræfter salget over for FødevareWatch.

Kaffekæden blev tilbage i januar udstyret med et til-salg-skilt, efter at kæden endelig igen så ud til at have fået styr på indtjeningen oven på en årrække med stor vækst, men lille bundlinje. Ifølge Finans.dk var kædens aktionærer klar til at udnytte muligheden, og direktør og stifter Kenneth Luciani gav i den forbindelse investeringsbanken Carnegie mandat til at undersøge markedet for eventuelle købere.

"På basis af vores stærke brand, relevante nøgleplaceringer og vores baristadrevne kultur, er vi stolte af at have tiltrukket én af verdens største privatejede og langsigtede investorer i branded speciality kaffe," udtaler Kenneth P. Luciani i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Vi ser ligeledes frem til at blive en del af Jab Holding Co., som med deres fremragende brands og store ekspertise og styrker, vil kunne understøtte vores vækstmuligheder og fortsætte vores udvikling."

Baresso-direktør: Nu skal vi vokse i Danmark

Her er Baressos nye ejere

Stor svensk forløber

Med det svenske opkøb af Espresso House overtog Baressos nye ejere tidligere på måneden 40 kaffebarer i Sverige og en enkelt i Oslo.

Jab Holding Company, der i forvejen ejer aktiemajoriten i hollandske D.E. Master Blenders, som ejer Merrild Kaffe, har i Sverige planer om at eksportere Espresso House-franchisen, som den svenske modekoncern Hennes & Mauritz har gjort med tøjbutikker i 57 lande verden over.

"Espresso House passer perfekt ind i vores voksende portefølje af ledende kafferisterier og butikker verden over. Kædens ledelse har været uovertruffen og har gjort Espresso House til en klar leder i et af de mest attraktive kaffeforbrugsmarkeder. Virksomheden har lavet gode langtidsprospekter, der viser potentiale til fremtidig vækst," siger Peter Harf, der er adm. direktør i Jab Holding Company.

Den nuværende direktør i Espresso House, Adriano Capoferro, skal fortsat lede arbejdet i den svenske kæde, der for tre år siden blev handlet til angiveligt 650 mio. kr., da Herkules Capital købte brandet af Palomon Capital Partners.

Svensk Baresso-pendant solgt for milliarder

Baresso-direktør bekræfter: Vi afsøger markedet

Kaffekæden Baresso er sat til salg 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier