Alm. Brand Markets: Carlsberg er historisk dyr

Forud for regnskabet vurderer Alm. Brand Markets, at Carlsberg-aktien er historisk dyr, selv om der er stor usikkerhed om indtjeningen.
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Foto: Jens Dresling/Polfoto
AF RITZAU FINANS

"Carlsberg-aktien er historisk dyr på trods af en historisk høj usikkerhed om indtjeningen," skriver Alm. Brand Markets i en analyse, hvor bankens analytiker alligevel hæver kursmålet for bryggeriet til 550 kr. fra 500 kr.

Han fastholder anbefalingen "sælg" forud for Carlsbergs regnskab for første kvartal, som offentliggøres tirsdag.

Årsagen er bryggeriets værdisætning, som godt nok ikke er specielt pebret, når der sammenlignes med konkurrenterne, men endog meget dyr, når der ses på prisen historisk.

Relativt handles Carlsberg med en rabat til konkurrenter på 20 pct. efter i en periode at have ligget med 30 pct. rabat.

"Den kortsigtede udvikling i Rusland understøtter dog delvist denne indsnævring. Langsigtet har vi dog svært ved at se, at Ruslands-situationen ikke kræver en markant rabat," skriver Alm. Brand Markets, som peger på, at Carlsberg handles omkring en forventet price/earnings på 18 mod 13-14 historisk.

"Dette i en situation, hvor indtjeningsevnen på grund af Rusland er historisk usikker," skriver Alm. Brand Markets, der forventer et driftsresultat (EBIT) i første kvartal på 374 mio. kr. Det er 38 pct. under konsensus blandt den samlede analytikergruppe, som forudser, at EBIT lander på 608 mio. kr. i bryggeriets første kvartal, der typisk er det svageste.

Fokus på påske, priser og premium i Carlsberg-regnskab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter