FødevareWatch

Unibrew-konkurrent leverer vækst i Finland

Det finske bryggeri Olvi, der konkurrerer med Royal Unibrew, har haft fremgang i de første tre måneder af året, hvor både omsætningen og indtjeningen er blevet forbedret.

Foto: Pressefoto

Unibrew-konkurrenten Olvi har netop aflagt regnskab for første kvartal.

Nettoomsætningen steg 3 pct. til 61,5 mio. euro, mens driftsoverskuddet blev løftet med 9,9 pct. til 3,8 mio. euro. Olvi solgte i første kvartal 115,3 mio. liter, hvilket var en fremgang på 7,5 pct. i forhold til samme periode året før.

I Finland havde Olvi et salg på 29,9 mio. liter - 7,6 pct. højere end i første kvartal 2014, mens nettoomsætningen steg til 21,2 mio. euro fra 20,5 mio. euro svarende til en fremgang på 3,4 pct.

Til sammenligning havde Royal Unibrew, der kom med regnskab tirsdag, en vækst på 2,0 pct. i salgsvolumenerne i Finland, mens omsætningen viste en flad udvikling.

"Forretningsmiljøet i Finland er fortsat udfordrende, men vi havde succes med at løfte det sammenlignelige driftsoverskud. Salgsudviklingen var god, hvilket en række faktorer medvirkede til. Herunder succesfulde lanceringer af nye produkter samt det faktum, at påsken faldt i marts. Indtjeningsforbedringerne i Finland skyldes også omkostningsbesparelser," skriver Olvi i regnskabet.

Olvi fastholder i forbindelse med regnskabet forventningerne til hele året og venter dermed fortsat, at salgsvolumener vil stige en smule, mens nettoomsætningen vil være på niveau med de seneste år. Driftsindtjeningen ventes at være på niveau med eller lavere end i 2014.

Unibrew-konkurrent vil give ekstra udbytte

Lunkne finske udsigter i Royal Unibrew

Finsk opkøb bliver fokus i Unibrew 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier