Ugebrev: Svært at se vækst på mellemlangt sigt i Unibrew

Royal Unibrew-aktien er ikke attraktivt prissat. Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue, der har svært ved at se en vækst, der kan berettige den høje værdiansættelse på mellemlangt sigt.
Foto: PR/Royal Unibrew
Foto: PR/Royal Unibrew
AF RITZAU FINANS

Økonomisk Ugebrev Formue har svært ved at se en vækst i Royal Unibrew-aktien, der kan berettige den høje værdiansættelse på mellemlangt sigt.

"Det ses også tydeligt af udviklingen fra 2013 til 2014, hvor omsætningen står helt stille," konstaterer ugebrevet, der fremhæver, at det er omkostningssiden, der har drevet bundlinjen i vejret.

Ugebrevet frygter, at der ikke er meget mere at komme efter.

"I hvert fald ikke så meget som den høje værdiansættelse burde indikere. Sluttelig noterer vi, at analytikeranbefalingerne er faldet en anelse fra 3,8 til 3,0 på en skala fra 0 til 4 de seneste 12 uger," skriver ugebrevet.

Det noteres af ugebrevet, at pengestrømmene - cash flow - er gode.

Men når man i sin værdiansættelse skuer mere mod pengestrømmene frem for indtjeningen, er det i ugebrevets øjne et faresignal.

"Price/Earning (P/E) er 18,6 for 2015 og 17,4 for 2016, hvilket er højt i en forretning uden anden vækst end gennem effektiviseringer. EBIT-marginen nåede 13,6 pct. i 2014, og man har derfor løftet målet på mellemlangt sigt fra 13 pct. til 14 pct.," oplyser ugebrevet.

Ugebrevets bekymring omkring værdiansættelsen af Royal Unibrew bunder i, at indtjeningsmarginerne er på et højt niveau, og at man driver forretning på særdeles modne markeder, hvor der ikke er vækst at spore.

"Derfor bliver det svært at se, hvor den fremtidige vækst skal komme fra, udover de prisstigninger og ændringer i produktmix man kan gennemføre, da effektivitetsforbedringerne næppe kan gøres markant bedre," skriver ugebrevet.

Det erkendes det fra ugebrevets side, at bryggeriet har foretaget tre aktionærvenlige tiltag, der kan være en god støtte til aktiekursen det næste stykke tid.

Det tre tiltag er: Genoptagelse af udbytte på et rekordhøjt niveau på 34 kr. svarende til knap 3 pct. yield. Et tilbagekøbsprogram på 350 mio. kr. og et aktiesplit 1:5.

Royal Unibrew-aktien lukkede fredag i 1201 kr.

Carlsberg-rival kigger på slovensk bryggeri

Jyske Bank: Unibrews maltdivision er for lille

Henrik Brandt er alle pengene værd for aktionærerne i Royal Unibrew

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også