FødevareWatch

Jyske Bank: Unibrews maltdivision er for lille

Ifølge Jyske Bank-analytiker er Royal Unibrews maltdivision for lille til at kunne gøre nogen forskel for bankens anbefaling af aktien.

Foto: Casper Dalhoff

Maltdrik-forretningen ser fornuftig ud for Royal Unibrew, men divisionen er alt for lille til, at det ændrer på Jyske Banks anbefaling af aktien, skriver bankens senioraktieanalytiker, Frans Høyer, i en analyse efter regnskabet, der blev offentliggjort tirsdag aften.

"Maltdrikke ser mere dynamisk ud med solid volumen og marginudvidelse. Selskabet gentog sit mål om at øge toplinjen med 10-15 pct. om året og at holde EBIT marginen på 20 pct. Men med bare 10 pct. af koncernens EBIT har denne division, uanset at den ser ud til at være i god gænge, ikke den store betydning for koncernen," skriver han i analysen.

Af den samlede årsomsætning på 6056 mio. kr. i 2014 omsatte maltdivisionen for 406,5 mio. kr.

Jyske Bank gentager derfor anbefalingen "sælg", samtidig med at kursmålet på 1000 kr. gentages.

Grunden skal findes i de svære markeder, som bryggeriet befinder sig i, skriver Frans Høyer.

"Planer om at gå ind i specialølmarkedet samt om at arbejde tættere sammen med finske detailhandlere giver mening, men under fortsat svage markedsforhold vil det være vanskeligt at øge marginerne," skriver Frans Høyer.

De udfordrende markedsforhold giver anledning til forbehold hos Frans Høyer, som på nuværende tidspunkt mener, at aktien er vurderet for højt.

"Ved 17-18 x EBIT ligger aktien i toppen blandt peers, hvilket vi vurderer er uberettiget. Men uanset hvor godt vi synes om stabiliteten i Royal Unibrews aktiviteter, deres høje pengestrøm og deres disciplinerede styring af balancen, så kan vi ikke anbefale "køb" af aktien ved den nuværende præmie," skriver han i analysen.

Royal Unibrew går torsdag eftermiddag tilbage med 1,6 pct. og handles til 1234 kr. I forbindelse med regnskabet onsdag meddelte bestyrelsen, at der er planlagt et aktiesplit i forholdet 1 til 5.

Henrik Brandt er alle pengene værd for aktionærerne i Royal Unibrew

Supervejr trak Unibrews danske forretning op

Lunkne finske udsigter i Royal Unibrew

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier