FødevareWatch

40 mio. liter sodavand er flyttet hjem til Danmark

Afgiftsnedsættelserne har flyttet salget af store mængder sodavand tilbage til de danske butikker. Coop melder om fremgang i salget af sodavand på 20 pct. i 2014. Og det er især dåsesodavand - en ellers typisk grænsevare - der er gået stærkt frem.

Herzlich Willkommen und kein Pfand - det er nemt at handle pantfrit i grænsebutikkerne. Man skal blot udfylde en såkaldt eksporterklæring. Det gør mange danskere hver dag. Og salget af dåseøl og -sodavand er fortsat højt, selv om fjernelsen af sodavandsafgiften har rykket en del af salget nord for grænsen i 2014. | Foto: Casper Balslev

Det danske sodavandssalg slog rekord i 2014 med ca. 460 mio. liter. Dermed er det samlede salg i Danmark steget med 10 pct. eller næsten 40 mio. liter i forhold til 2013. Det er det højeste salg målt i liter inden for de seneste 10 år.

Hovedårsagen er afskaffelsen af afgiften på læskedrikke, som har ført til prisnedsættelser i de danske butikker og dermed nedbragt grænsehandlen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier