FødevareWatch

Peter Larsens Kenya-projekt griber om sig

Kaffeproducenten sikrer sin forsyningslinje og fordobler importen af kenyansk gourmetkaffe efter et mere end tilfredsstillende år. Kvalitetsprojekt ender med at uddanne op mod 20.000 kaffebønder.

Kaffe og Kenya er et paradoks. Det østafrikanske land har sublime forudsætninger for kaffedyrkning med den helt rette surhed i jorden og en optimal blanding af sol og regn i det udstrakte højland. Alligevel er landets kaffeproduktion på få årtier faldet fra 130.000 tons til mindre end en fjerdedel. Hvoraf kenyanerne i øvrigt kun drikker en forsvindende lille del selv, for hvis de overhovedet drikker kaffe, er den ofte importeret fra Etiopien. For det oplagte kaffeland er ingenlunde et kaffeland.

”Skrækscenariet er, at samtlige producenter af højlandskaffe om 10 år er forsvundet, fordi økonomien er for dårlig, der ikke er nogen prestige i at være kaffefarmer og folk flytter til byerne,” siger Lars Aaen Thøgersen, udviklingschef hos Peter Larsen Kaffe.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier