Peter Larsens Kenya-projekt griber om sig

Kaffeproducenten sikrer sin forsyningslinje og fordobler importen af kenyansk gourmetkaffe efter et mere end tilfredsstillende år. Kvalitetsprojekt ender med at uddanne op mod 20.000 kaffebønder.
AF MAZ PLECHINGER

Kaffe og Kenya er et paradoks. Det østafrikanske land har sublime forudsætninger for kaffedyrkning med den helt rette surhed i jorden og en optimal blanding af sol og regn i det udstrakte højland. Alligevel er landets kaffeproduktion på få årtier faldet fra 130.000 tons til mindre end en fjerdedel. Hvoraf kenyanerne i øvrigt kun drikker en forsvindende lille del selv, for hvis de overhovedet drikker kaffe, er den ofte importeret fra Etiopien. For det oplagte kaffeland er ingenlunde et kaffeland.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også

    Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

    Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

    For abonnenter