FødevareWatch

Johnnie Walker kæmper med ekstraordinært store tømmermænd

Øl- og spiritusmærker er lagt på is i Rusland - på den forkerte måde.

Det er svært at sælge øl og alkohol på det russiske marked i øjeblikket. Tilmed daler vodkaens popularitet på det amerikanske marked. Foto: John Shearer/AP | Foto: John Shearer/AP/POLFOTO/ARKIV

Ruslands urolige økonomi og ustabile rubel medfører tømmermænd hos Carlsberg og hos drikkevaregiganten Diageo, som bl.a. producerer Johnnie Walker whisky, Guinness og Smirnoff vodka.

Carlsberg har været nødsaget til at lukke to af sine ti bryggerier og dermed forsvandt 600 arbejdspladser samt 15 pct. af Carlsbergs kapacitet i Rusland. Det skriver The Independent.

Rusland var tidligere et marked med høj vækst, men nu er landet på vej ind i en langvarig recession, eftersom sanktioner påvirker forbrugertilliden, og de faldende oliepriser ligeledes rammer økonomien hårdt grundet den store afhængighed af olieeksport.

Diageos salg af whisky er faldet med 17 pct. Virksomheden sælger også mindre af den mere populære, billige vodka. I Diageos største marked, USA, var virksomheden desuden tvunget til større prisnedsættelser, da vodka ikke længere er en ligeså populær drik.

Spiritusgigant får nedsat koreansk milliardbøde

Whisky og vodka med smag hitter

"Verdens bedste rom" stormer frem

Tidligere spirituschef forlader juice-bestyrelse

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier