FødevareWatch

Whisky og vodka med smag hitter

Salget af spiritus ventes at stige i den nærmeste fremtid. Nye markeder har fået smag for alkohol.

Foto: AP Photo

Salget af alkohol ventes at stige langsomt men stabilt i de kommende 12 til 18 måneder. Det er især på vækstmarkederne, at forbruget af øl og spiritus vil vokse. Forbrugerne i de vestlige lande er mere tilbageholdende med drikkevarerne.

Det er konsulentvirksomheden og kreditbureauet Moody's Investor Service, som har analyseret markedet for alkoholholdige drikke.

Moody's fremhæver, at det især er nye smagsvarianter af whisky og vodka samt dyrere spiritusmærker som er årsag til den fortsatte vækst for de globale koncerner, som fremstiller og sælger spiritus.

"Vi forventer, at spiritusbranchen vil fastholde momentum trods betydelige afgiftsforhøjelser, som kan bremse væksten i volumen og nedkøle fremgangen på vækstmarkederne," siger Linda Montag, direktør i Moody's.

Rapporten fastslår, at salget af almindelige øl og sodavand er under pres på de modne markeder. Her foretrækker forbrugerne specialøl samt sundere drikkevarer eller vand.

Moody's advarer dog om, at fremgangen på vækstmarkederne sløjer af i forhold til tidligere. Det skyldes, at væksten i disse økonomier mister fart.

Spiritusgigant får ny dansk direktør

Diageo skifter ud i porteføljen

Frugtøl giver fransk succes for Carlsberg

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier