Ugebrev: Rusland tager al Carlsbergs opmærksomhed

Carlsbergs store østeuropæiske satsning er omgærdet af usikkerhed, og det påvirker investorernes ønskeliste og dermed bryggeriaktiens muligheder i markedet.
Foto: Jesper Hansen/POLFOTO
Foto: Jesper Hansen/POLFOTO
AF RITZAU FINANS

Det er fortsat usikkerhed omkring Carlsbergs store østeuropæiske satsning, der tager det meste af opmærksomheden, når der aflægges regnskab.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

"Helt konkret er det dog hverken Carlsbergs salg i Ukraine eller i grænseområdet til Rusland, der gør mest ondt. Det er derimod de mange indirekte effekter, som opstår i kølvandet på sanktionerne, og især den usikkerhed som krisen planter hos forbrugere og beslutningstagere i Rusland og samhandelspartnerne i Østeuropa," fremhæver ugebrevet.

Carlsberg-aktien er ikke på investorernes ønskeliste for tiden, vurderer ugebrevet og ser det, der i sin tid skulle være et russisk vækstlokomotiv, som en hæmsko.

"Vi anerkender dog fremdriften i den underliggende forretning, de mange effektiviseringer, stærke brands og markedspositioner, der opbygges og udbygges globalt. Sammen med den defensive karakter af forretningen (Rusland undtaget), gør det i vores øjne aktien attraktiv på langt sigt," vurderer ugebrevet, der på kort sigt betegner aktien som uinteressant, bortset fra en spekulation i en kortsigtet bedring i Ukraine-Rusland-forholdet.

Ugebrevet ser de grundlæggende problemer i Rusland/Østeuropa som uløste på kort sigt og venter, at aktien fortsat vil være ude af fokus et godt stykke tid. Det fremhæves også, at samtlige offentligt tilgængelige bankanalyser efter regnskabet har nedjusteret kursmålet.

Derfor anbefaler ugebrevet en langsom indgang i aktien, da de ser en stor risiko for, at aktien kan købes til kurser under 500 i løbet af de næste seks måneder.

"Det vil kræve en god portion tålmodighed i ejerskabet førend aktiens fulde potentiale er indfriet," konkluderes det. Til gengæld vurderer ugebrevet, at risikoen i en sådan investering er begrænset.

Carlsbergs B-aktie lukkede i 511,5 kr. fredag og er faldet 14,8 pct. i år.

Presset bryggerigigant leverer beskedent overskud

Carlsberg ventes at dreje nøglen om på bryggerier i Rusland

Carlsberg-chef: Rusland i limbo indtil sanktioner lettes

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også