FødevareWatch

Carlsberg: Vi mangler væksthistorie

Dårlige markedsvilkår i det russiske kaster lange skygger ind i resten af Carlsberg, som ikke har oplevet den ventede vækst.

Foto: Jesper Hansen/POLFOTO

Dårlige nyheder fra Carlsbergs aktiviteter i Rusland kvæler alle de positive initiativer i bryggeriet, og den ventede vækst, som var imødeset efter købet af Scottish & Newcastle er udeblevet.

"Alt det, vi gør, drukner i dårligdommene fra Rusland", lyder der fra topchef Jørgen Buhl Rasmussen der vurderer, at det russiske marked kun er gået ned siden overtagelsen. Det skriver Berlingske Business.

Carlsberg vil skære i flaskerne

Da Buhl trådte til, var hans mission at skabe det hurtigst voksende bryggeri i verden ved blandt andet at få virksomheden til at tænke mere som en samlet gruppe, tænke mere kommercielt på sine varemærker og i det hele taget blive mere effektiv. Til trods for forbedret lønsomhed og mere fokus på varemærkerne har initiativerne kun akkurat kunne neutralisere effekterne af de dårlige nyheder fra Rusland i bryggeriet regnskab.

Rusland får kniven af Carlsberg

"Den væksthistorie, vi alle sammen så for os, da vi overtog S&N, har vi ikke fået. Det skyldes det her meget store marked i Rusland, der bare er gået ned siden," siger Jørgen Buhl Rasmussen, til Berlingske Business.

Ved sidste regnskab måtte Carlsberg nedjustere med henvisning til de internationale sanktioner mod Rusland oven på Ukriane-krisen, der har øget fødevarepriserne markant. Det russiske marked er gået fra at være et stort vækstmarked til at være faldet godt 30 pct. siden tiden før krisen.

”I syv år har vi kun betalt for én annonce”

AB Inbev mister stor ølvolumen i Rusland

Carlsberg afslutter køb af kinesiske bryggerier

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier