FødevareWatch

Fleggaard stopper leverance til netbutik

Fleggaard-ejede Calgros annullerede en ordre på 100 ton dåsesodavand til netbutikken Netpris.dk. Konkurrenceforvridende, mener butikkens advokat.

Foto: Lars Krabbe

Fleggaard har stoppet en leverance på næsten 100 ton dåsesodavand til netbutikken Netpris.dk, der leverer grænsehandelsvarer til hele Skandinavien og dermed kan være en potentiel konkurrent for koncernen.

Det skriver Børsen.

Fleggaard begrunder sin beslutning om at annullere leverance med, at der er tvivl om, hvorvidt netbutikkens forretningsmodel er lovlig.

Blandt andet skal kunderne selv betale punktafgift og bestille fragt, når de køber grænsehandelsvarer over nettet, mens det fortsat er uklart, hvorvidt der skal betales pant på øl og sodavandsdåser.

Sodavandsafgift uden effekt ved grænsen

Manden bag Netpris.dk, Lars Munch Johansen, er imidlertid rystet over, at Fleggaard stoppede leverancen fra sin tyske grossist Calgros.

Calgros har ikke og misbruger åbenlyst ingen dominerende stilling"

Jens Klavsen, koncernchef, Fleggaard
Han fortæller til Børsen, at næsten 400 kunder havde bestilt og delvist betalt for sodavandene, som han i stedet måtte skaffe på anden vis. 

Samtidig meddeler Lars Munch Johansens advokat, Kim Pedersen fra Sirius Advokater, at man nu vil tage sagen op med konkurrencemyndighederne. Fleggaard afviser imidlertid, at deres annullering af ordren er strid med konkurrencereglerne.

"Calgros er kun en endog meget lille grossist af varer, der frit kan købes andre steder, på tradingmarkedet eller direkte ved producenterne. Calgros har ikke og misbruger åbenlyst ingen dominerende stilling," skriver koncernchef Jens Klavsen i en mail til Børsen.

Fleggaard: Vi ryster ikke i bukserne

Myndigheder i kamp mod udbredt svindel i slikbranchen

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier