Vestjysk Bank rammes af lave mælkepriser

Udsigten til markant lavere mælkepris kan komme til at gøre ondt i Vestjysk Bank, der har en betragtelig del af sine forretninger inden for landbrugsområdet.
Foto: Per Folkver
Foto: Per Folkver
AF RITZAU FINANS

Mælkeproducenterne kan se frem til en markant lavere pris, og det påvirker Vestjysk Bank, som har over 17 pct. af sine forretninger inden for landbrugsområdet. Staten ejer over 80 pct. af den pressede bank, som pga. landbrugsforretningen ligger i den svage ende af banksektoren.

Det skriver dagbladet Børsen.

Eksperterne hos Videnscentret for Landbrug har anbefalet, at mælkebønderne i 2015 tager udgangspunkt i en afregning på 2,65 kr. pr. kg. som følge af det store fald i verdensmarkedsprisen. Dette er problematisk, da en liter mælk normalt koster mellem 2,98 og 3,27 kroner at producere.

Hos Vestjysk Bank vækker den faldende mælkepris bekymring.

"Vi har i Vestjysk Bank nedskrevet og hensat på landbruget i forvejen, og det har jeg absolut ikke lyst til at øge. Men vi kan jo ikke gøre andet end at se på budgetterne fra de enkelte, når vi får dem ind. Der findes landmænd, der kan klare sig med en mælkepris på 2,65 kr., og dem, der er gode til at producere mælk effektivt, vil vi naturligvis yde likviditet og støtte igennem," udtaler Michael Nelander Petersen, konstitueret adm. bankdirektør.

Af Vestjysk Banks halvårsrapport fra august fremgår det, at mælkeproducenterne udgør 7 pct. af bankens forretning.

Den lave mælkepris rammer bønderne hårdt

Mælkepriserne falder - men ikke for detailhandlen

Boykot tvinger mejerier til at jagte nye markeder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også