FødevareWatch

Vestjysk Bank rammes af lave mælkepriser

Udsigten til markant lavere mælkepris kan komme til at gøre ondt i Vestjysk Bank, der har en betragtelig del af sine forretninger inden for landbrugsområdet.

Foto: Per Folkver

Mælkeproducenterne kan se frem til en markant lavere pris, og det påvirker Vestjysk Bank, som har over 17 pct. af sine forretninger inden for landbrugsområdet. Staten ejer over 80 pct. af den pressede bank, som pga. landbrugsforretningen ligger i den svage ende af banksektoren.

Det skriver dagbladet Børsen.

Vi kan jo ikke gøre andet end at se på budgetterne fra de enkelte, når vi får dem ind"

Michael Nelander Petersen, adm. direktør, Vestjysk Bank
Eksperterne hos Videnscentret for Landbrug har anbefalet, at mælkebønderne i 2015 tager udgangspunkt i en afregning på 2,65 kr. pr. kg. som følge af det store fald i verdensmarkedsprisen. Dette er problematisk, da en liter mælk normalt koster mellem 2,98 og 3,27 kroner at producere.

Hos Vestjysk Bank vækker den faldende mælkepris bekymring.

"Vi har i Vestjysk Bank nedskrevet og hensat på landbruget i forvejen, og det har jeg absolut ikke lyst til at øge. Men vi kan jo ikke gøre andet end at se på budgetterne fra de enkelte, når vi får dem ind. Der findes landmænd, der kan klare sig med en mælkepris på 2,65 kr., og dem, der er gode til at producere mælk effektivt, vil vi naturligvis yde likviditet og støtte igennem," udtaler Michael Nelander Petersen, konstitueret adm. bankdirektør.

Af Vestjysk Banks halvårsrapport fra august fremgår det, at mælkeproducenterne udgør 7 pct. af bankens forretning.

Den lave mælkepris rammer bønderne hårdt

Mælkepriserne falder - men ikke for detailhandlen

Boykot tvinger mejerier til at jagte nye markeder

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier