FødevareWatch

Heineken sælger emballageforretning i milliardhandel

Den hollandske bryggerigigant Heineken har solgt sin mexicanske emballageforretning, Empaque, for næsten syv milliarder kroner.

Foto: Heineken/ PR

Verdens tredjestørste bryggerikoncern, hollandske Heineken N.V., har indgået en aftale med selskabet Crown Holdings Inc. om et salg af sin emballageforretning i Mexico. De skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Emballageforretningen, som går under navnet Empaque, sælges for 1,225 mia. dollar, hvilket svarer til ca. 6,95 mia. kroner, og handelen ventes at lukke inden udgangen af året.

Ifølge den hollandske storkoncern vil frasalget ”give Heineken mulighed for at fokusere sine ressourcer fuldt ud på at brygge, markedsføre og sælge sin verdensklasse-portefølje af ølmærker.”

Heineken købte den mexicanske emballageforretning i 2010, som en del af opkøbet af Femsa Cerveza, ølarmen af Mexico’s største drikkevareselskab. Heineken forventer, at frasalget resulterer i en ekstra gevinst på 300 mio. euro før skat, som bliver bogført under ekstraordinære poster i koncernens regnskab.

Heineken advarer om lavere vækst i andet halvår

Heineken leverer sober vækst

Heineken overvejer at sælge 100 pubber

Heineken presses af mulig devaluering i Nigeria

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier