Heineken presses af mulig devaluering i Nigeria

En devaluering af den nigerianske valuta kan ramme Heineken hårdt, skriver Bloomberg News.
Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau/arkiv
Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau/arkiv
AF RITZAU FINANS

Heinekens indtjening i bryggeriets nigerianske enhed, Nigerian Breweries, kan blive ramt af en mulig forestående devaluering af den nigerianske valuta, naira.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge flere analytikere kan den nigerianske centralbank blive tvunget til at devaluere nairaen, såfremt centralbankens valutareserve forsætter med at svinde ind. Valutareserven er faldet 13 pct. i år til 37,9 mia. dollar.

Det kan påvirke Heinekens nigerianske enhed, Nigerian Breweries, der med en devaluering risikerer at måtte se selskabets indtjening dykke.

"En devaluering af naira vil helt klart have en effekt. Ingredienser som humle kan man ikke få lokalt, og ind til nu er der humle i alle øl," siger Nicolaas Vervelde, administrerende direktør i Nigerian Breweries, ifølge Bloomberg News, med henvisning til, at bryggeriet henter 40 pct. af sine ingredienser uden for Nigeria.

Nigerian Breweries vil imødegå valutarisikoen ved at hedge en smule mere end normalt. Nigerian Breweries er det største bryggeri i Nigeria. Heineken ejer 54,2 pct. af aktierne i selskabet.

Royal Unibrew har givet pengene igen seks gange

Kinesiske bryggerier stormer frem

Carlsberg halter bagud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne