FødevareWatch

Flaskernes "halstørklæde" på vej ud

De såkaldte banderoler på spiritusflasker hører fortiden til og skal fjernes, mener minister.

Foto: Jens Panduro/Ritzau Scanpix

Det skal være nemmere at betale skatter og afgifter i Danmark.

Derfor vil skatteminister Morten Østergaard (R) fjerne de såkaldte banderoler på spiritusflasker.

Banderolen, der er en papirstrimmel, som viser, at der er betalt afgift i forbindelse med en flaske spiritus, er ifølge skatteministeriet et levn fra fortiden, og den har i dag kun minimal betydning for kontrollen af handlen med flaskerne.

I stedet er det blot en "fordyrende og unødvendig omkostning" for både producenter og importører, lyder det.

"Vi skal selvfølgelig ikke have administrative procedurer, der alene er historisk betingede, og som i dag kan håndteres på nemmere og mere elegante måder i producent- og detailleddet. Derfor fjerner vi banderolerne, så det bliver lidt nemmere og enklere for branchen," siger skatteminister Morten Østergaard i en pressemeddelelse.

Ministeriet har netop sendt et lovforslag i høring, som har til hensigt at fjerne kravet om banderoler på spiritusflasker. Allerede i 2001 forsvandt banderolerne fra vinflaskerne.

Forslaget fra ministeren er inspireret af et input fra Virksomhedsforum i juni i år.

Samtidig hører det med til historien, at en række virksomheder i dag producerer og importerer alkoholsodavand, der foruden banderolekravet også er omfattet af et krav om pant på flasker. I de tilfælde er der tale om en "overflødig dobbeltkontrol".

"Banderolerne er svære at håndtere i praksis og bliver ofte påsat spiritusflaskerne manuelt uden for Danmarks grænser. Derfor har vores vurdering været, at værdien af spiritusbanderolerne ikke længere står mål med de administrative byrder for erhvervslivet, og det er derfor, at vi kort og godt foreslår at fjerne banderolerne," siger Morten Østergaard.

Se lovforslaget her.

Danmark importerer mere spiritus

Salget af vin i Danmark stagnerer

Direktør: Østeuropæere går væk fra vodka 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier